Avrupa'nın En Büyüğü Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Avrupa'nın En Büyüğü Belli Oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'i penaltı atışlarında mağlup eden Chelsea, kupanın sahibi oldu.

20.05.2012 00:39  Güncelleme: 00:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu sezon Avrupa'da futbolun en büyüğü Chelsea oldu. Seri penaltılarda Bayern Münih'i 4-3 mağlup eden Chelsea Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu.

Allianz Arena'da tarihin en ilginç Şampiyonlar Ligi finallerinden biri oynandı. Bayern 83'te golü buldu, Drogba 89'da bu iş bitmedi dedi. Uzatmalarda Robben penaltı kaçırdı, seri penaltılarda Chelsea kupaya uzandı.

Dev final öncesi iki takımda büyük eksikler göze çarpıyordu. Alman ekibi Bayern Münih'te 3, İngiliz ekibi Chelsea'de ise 4 futbolcu, cezaları nedeniyle finalde takımları adına sahada yer almadı. Bayern Münih'te sarı kart cezalıları David Alaba, Holger Badstuber ve Luiz Gustovo, Chelsea'de ise Barcelona ile yapılan yarı final rövanş maçında kırmızı kart gören John Terry ile sarı kart cezalıları Branislav Ivanovic, Ramires ve Raul Meireles Allianz Arena'ya çıkamadı.

BAYERN DÜNYALARI KAÇIRDI

Allianz Arena'da yapılan dev finalde ilk yarıda oyunun tek hakimi Bayern Münih'di. Sağlı sollu ataklar ve verkaçlarla Chelsea kalesini yıpratan Bavyera ekibi Cech'in kalesini oldukça zorladı. Dakikalar 22'yi gösterdiğinde Bayern Münih'in 7 Chelsea'nin henüz köşe noktasına gidemezken, Alman ekibinin 6 gol girişini karşısında İngiliz devinin hiç gol denemesi bulunmuyordu. Robben, Müller ve Gomez ile girdiği net fırsatları gole çeviremeyen Münih skor tabelasını ilk yarıda değiştiremedi.

Barca karşısında 'Çanakkale geçilmezi' oynayan Chelsea Allianz Arena'daki dev finalin ilk yarısında savunma ağırlıklı bir oyunu şeklini benimsedi. Drogba, Mata ve Bertrand ileri top tutamasıyla hücumda zayıf kalan yine de ilk yarıda kalesini gole kapatmayı başaramadı.

DROGBA HAYAT VERDİ

İkinci yarıda ilk yarının kopyası gibiydi. Bayern Münih Chelsea'yi hapsetti ve sabırla gol aramaya devam etti. 83. dakikada sol taraftan yapılan arka direkte iyi yükselen Müller topu yere çarptırarak ağlara gönderdi. Bayern Münih finalde beklediği golü bulmuştu ve artık Avrupa'nın en büyüğü olmak için dakikalar sayıyıyordu. Ancak 89. dakikada maçta ilk korneri kullanan Chelsea beraberlik golünü buldu. Mata'nın kullandığı kornere iyi yükselen Drogba skoru 1-1'e getirdi. Akıllar 13 yıl önce yapılan Bayern Münih - Manchester United finaline gitmişti. Acaba Almanlar yine son dakikada kupayı verecekler miydi? Ancak kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç uzatmalara gitti.

Uzatma anlarında 94. dakika Bayern Münih penaltı kazandı. Ribery, Drogba müdahadelesiyle yerde kaldı ve maçın hakemi penaltı noktası gösterdi. Ancak Cech beyaz noktanın başına geçen Robben'in vuruşunda gole izin vermedi.

Avrupa\'nın En Büyüğü Belli Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Avrupa'nın En Büyüğü Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement