Aydın'da Şehitlere Anma - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Şehitlere Anma

Aydın\'da Şehitlere Anma

Aydın'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 98'inci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü için çeşitli programlar düzenlendi.

18.03.2013 16:30

Aydın'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 98'inci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü için çeşitli programlar düzenlendi. Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Konferans Salonu'nda yapılan etkinlikte duygusal anlar yaşandı. Şehit ailelerine ve gazilere devlet övünç madalyası verildiği sırada şehit yakınlarının ve gazilerin yanı sıra bir Binbaşı da gözyaşlarına hakim olamadı. Kuşadası İlçesi de şehitlerini unutmadı.

Aydın'daki törenler ilk olarak Tellidede Mezarlığı'ndaki Şehitlikte başladı. Şehit olan askerler anısına saygı atışı yapıldı ve şehit mezarlarına karanfil konuldu. Daha sonra Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda, Süleyman Demirel Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen törene geçildi. Buradaki anma törenine Aydın Valisi Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Semiha Öğüş, Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Aydın Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, daire müdürleri öğrenciler, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Çanakkale Şehitlerimiz' adlı gösteri salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

BİNBAŞI DA AĞLADI

Anma töreni sonunda Devlet Övünç Madalyası ve berat teslim töreni düzenlendi. Devlet Övünç Madalyaları için önce şehitlerin ve gazilerin özgeçmişleri okundu. 2010 yılında Aydın Polis evinde meydana gelen patlamada şehit olan polis memuru Halil İbrahim Şeker'in iki çocuğundan biri olan Fatma Meryem Şeker, babasının özgeçmişi okunurken gözyaşlarına tutamadı. O sırada yanında oturan ve tören boyunca minik kızla yakından ilgilenen bir binbaşı da gözyaşlarına hakim olamadı. Tören boyunca minik kızın elini bırakmayan binbaşı gözyaşlarını eliyle silerek gizlemeye çalıştı. Tören Vali Kerem Al'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına 3 şehit yakınına ve 4 görev malülü gaziye devlet övünç madalyası ve beratlarını vermesiyle sona erdi.

KUŞADASI'NDA DA TÖREN

Kuşadası İlçesi'nde de ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Kuşadası halkı adına Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kuşadası'ndaki ikinci tören ise Gazi Beğendi Tepesi'ndeki Şehitler Anıtı'nda yapıldı. Anıta üzerinde bayrak döşenmiş çelengi Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aslan ile Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün birlikte koydu. Anıttaki tören ilçe müftüsü İbrahim Türedioğlu'nun dua ettirmesiyle sona erdi. Protokol üyeleri daha sonra Adalızade Mezarlığı'ndaki şehitlerin mezarlarını ziyaret edip dua okudu.

CU,LS(AÖ/BT) - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da Şehitlere Anma - Son Dakika


Advertisement