Ayrıldığı Sevgilisi ile Babasını Öldüren Sanığa 60 Yıl Ağır Hapis - Son Dakika
Güncel

Ayrıldığı Sevgilisi ile Babasını Öldüren Sanığa 60 Yıl Ağır Hapis

Ayrıldığı Sevgilisi ile Babasını Öldüren Sanığa 60 Yıl Ağır Hapis

Burdur'un Bucak İlçesi'nde barışma teklifini kabul etmeyen eski sevgilisi 26 yaşındaki Fatma Uysal ile babası 53 yaşındaki Şükrü Uysal'ı pompalı tüfekle öldüren, annesi 49 yaşındaki Esma Uysal'ı ise yaralayan 39 yaşındaki Rafet Akyiğit, 60 yıl 10...

28.01.2013 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'un Bucak İlçesi'nde barışma teklifini kabul etmeyen eski sevgilisi 26 yaşındaki Fatma Uysal ile babası 53 yaşındaki Şükrü Uysal'ı pompalı tüfekle öldüren, annesi 49 yaşındaki Esma Uysal'ı ise yaralayan 39 yaşındaki Rafet Akyiğit, 60 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Bucak'ta aktarlık yapan Rafet Akyiğit ile Fatma Uysal, 2011 yılında 1.5 ay süren birliktelikten sonra ayrıldı. Uysal ile yeniden birlikte olmak isteyen Akyiğit, teklifi reddedilince taraflar arasında husumet doğdu. Eski sevgilisi ve ailesini birçok kez tehdit ettiği ileri sürülen Rafet Akyiğit, 28 Mayıs 2012'de, içinde Fatma Uysal'ın da bulunduğu Şükrü Uysal yönetimindeki 15 EU 198 plakalı otomobili, 07 EUF 11 plakalı otomobille takip etti. Takip edildiğini anlayan Şükrü Uysal kaçmaya çalışırken, Rafet Akyiğit otomobiliyle Uysal'ın otomobiline sol taraftan çarparak aracı yoldan çıkardı.

Rafet Akyiğit, Kestel Köyü yakınlarında yoldan çıkıp kaza yapan araçtaki Şükrü Uysal, eşi Esma, kızı Fatma ve eski sevgilisinin ilk eşinden olan oğlu 10 yaşındaki Abdülkadir Acar'a, araçtan inmelerini söyledi. İtirazlar üzerine aracındaki baltayla Uysal ailesinin içinde bulunduğu otomobilin camlarını kıran Akyiğit, daha sonra pompalı tüfekle ateş ederek Şükrü Uysal ve Fatma Uysal'ı öldürdü. Olayda, anne Esma Uysal kasığından yaralanırken, Abdulkadir Acar ise otomobilin altına saklanarak saldırıdan yara almadan kurtuldu. Olaydan sonra kaçmaya çalışan Akyiğit, Antalya'da yakalandı.

KEŞKE HİÇ TANIMASAYDIM

'Tasarlayarak adam öldürmek', 'tasarlayarak adam öldürmeye tam teşebbüs' ve 'mala zarar vermek' suçlarından 2 kez ömür boyu hapis istemiyle tutuklu yargılanan Rafet Akyiğit, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Rafet Akyiğit, avukatıyla birlikte hazır bulundu. Duruşmaya, olayda yaralanan Esma Uysal da avukatıyla katıldı.

Son savunmasını yapan Rafet Akyiğit, "Keşke Fatma'yı hiç tanımasaydım. Çok pişmanım" dedi. Fatma Uysal ile 2011 yılında tanıştığını, çok sevdiğini kaydeden Akyiğit, "Kendisiyle bir süre sonra tartıştık ve ayrıldık. Ben kendisini seviyordum ve yeniden bir araya gelmek istedim. Olay günü tek amacım Fatma'yı benimle gelmeye ikna etmekti. Gelmediği takdirde kaçıracaktım. Olayın bu aşamaya geleceğini bilsem asla oraya gitmezdim. Çok pişmanım" dedi.

ÖNCE MÜEBBET SONRA İNDİRİM

Rafet Akyiğit'in, Fatma Uysal ve Şükrü Uysal'ı 'tasarlayarak öldürmek' suçundan ömür boyu hapsine karar verildiğini açıklayan mahkeme başkanı Arif Gümüşsoy, sanığın Esma Uysal'ı yaralamak suçundan ise 12 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldığını kaydetti.

Mahkeme ayrıca Rafet Akyiğit'i, Uysal ailesinin aracına zarar verdiği gerekçesiyle 'mala zarar vermek' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme başkanı Gümüşsoy, sanığın duruşmadaki iyi hali göz önüne alınarak, toplam 60 yıl 10 ay ağır hapis cezasına mahkum edildiğini kaydetti. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayrıldığı Sevgilisi ile Babasını Öldüren Sanığa 60 Yıl Ağır Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement