'azad' Bebek Annesini Sınırdışı Olmaktan Kurtardı - Son Dakika
Güncel

'azad' Bebek Annesini Sınırdışı Olmaktan Kurtardı

\'azad\' Bebek Annesini Sınırdışı Olmaktan Kurtardı

Antalya'da oturma süresi dolduğu ve izinsiz çalıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan Kazakistanlı 22 yaşındaki Medina Ganieva, sınır dışı edilme işlemleri devam ederken doğum yapınca 5 ay daha Türkiye'de kalma izni aldı.

03.11.2011 11:01

Antalya'da oturma süresi dolduğu ve izinsiz çalıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan Kazakistanlı 22 yaşındaki Medina Ganieva, sınır dışı edilme işlemleri devam ederken doğum yapınca 5 ay daha Türkiye'de kalma izni aldı. İçişleri Bakanlığı, erkek bebeğine 'Azad' adını veren kadına, nikahsız yaşadığı çocuğunun babası Türk'le resmi nikah yaptırması için ek süre tanıdı.

Antalya'da nikahsız yaşadığı Cemal Arpağ'ın lokantasında izinsiz çalıştığı ve oturma süresi dolduğu için eylül ayında gözaltına alınan Medina Ganieva, Emniyet Müdürlüğü Misafirhanesi'ne götürüldü. Gözaltına alındığında 8 aylık hamile olan Ganieva, sınır dışı edilme işlemleri sürerken, kaldığı misafirhanede fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede bir erkek bebek dünyaya getiren kadın, bebeğine 'Hüseyin Azad' adını verdi.

Bu gelişme üzerine durumu İçişleri Bakanlığı'na bildiren Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne, Bakanlıktan Kazak kadını sevindiren yanıt geldi. İçişleri Bakanlığı, Medina Ganieva'ya, Cemal Arpağ ile resmi nikah yapabilmesi için 5 ay daha Türkiye'de kalma izni verdi. Hastaneden taburcu olan Ganieva, misafirhane yerine bu kez Yüksekalan Mahallesi 504. Sokak'taki evlerine yerleşti. Kazak kadın, 1 aylık bebeğini büyütürken, evlilik işlemleri için Kazakistan'dan gelecek evrakları bekliyor.

'BEBEĞİM UĞURLU GELDİ'

Kazakistan'dan 2 yıl önce Antalya'da oturan ablasının yanına geldiğini ve aşçılık yapan Cemal Arpağ ile tanıştığını söyleyen Ganieva, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ülkemden evrakların gelmesi uzun süre alacağı için dini nikah yaptırarak birlikte oturmaya başladık. Bu süre içinde eşimin lokantasında çalışmaya başladım. Kimlik kontrolü yapan polisler, oturma sürem dolduğu ve izinsiz çalıştığım gerekçesiyle beni gözaltına aldı. Sınır dışı edilme işlemlerim devam ederken, Emniyet Misafirhanesi'nde fenalaştım. Hastaneye kaldırdılar ve Azad'ı dünyaya getirdim. Bebeğim hem bana hem de eşim Cemal'e çok uğurlu geldi. Türk hükümetinin bebeğimin hatırına yaptığı bu kolaylığı hiçbir zaman unutmayacağım."

RESMİ NİKAHTAN SONRA SORUN KALMAZ

Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Ozan Akkuş da Ganieva'nın durumunun doğum yapmasının ardından bakanlığa bildirildiğini ve Bakanlık yetkililerinin, resmi nikah işlemlerini tamamlaması için genç kadına 5 ay ek süre verdiğini söyledi. Akkuş, resmi nikahtan sonra Ganieva ve bebeği Azad için Antalya'da kalmanın sorun olmayacağını kaydetti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'azad' Bebek Annesini Sınırdışı Olmaktan Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement