Azerbaycan'ın Bağımsızlık Yolculuğu: XX. Yüzyıl Başında Azerbaycan - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'ın Bağımsızlık Yolculuğu: XX. Yüzyıl Başında Azerbaycan

Azerbaycan Eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in sekreterliğini yapmış olan akademisyen Dilara Seyidzade, 'XX. Yüzyıl Başında Azerbaycan: Bağımsızlığa Uzanan Yol' isimli kitabını İbn Haldun Üniversitesi'nde düzenlenen bir söyleşi ile tanıttı. Kitap, Azerbaycan'ın tarihindeki önemli dönemlerden biri olan Demokratik Cumhuriyet'in oluşmasını inceliyor ve 4 dilde internete yayınlandı. Seyidzade, milletin kendi tarihini bilmesinin önemine vurgu yaparak, bilginin insanın gücü olduğunu belirtti.

27.10.2023 13:52  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AZERİ Akademisyen Dilara Seyidzade, kaleme aldığı 'XX. Yüzyıl Başında Azerbaycan: Bağımsızlığa Uzanan Yol" isimli kitabını İbn Haldun Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşi ile tanıttı.

Azerbaycan Eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in sekreterliğini de yapmış olan Akademisyen Dilara Seyidzade'nin kaleme aldığı 'XX. Yüzyıl Başında Azerbaycan: Bağımsızlığa Uzanan Yol" kitabının tanıtımı İbn Haldun Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında yazar Dilara Seyidzade'ye Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva eşlik ederken, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, Haydar Aliyev Avrasya Araştırmaları Merkezi Müdürü Yaşar Sarı ve öğrenciler katıldı.

'HAYDAR ALİYEV'İN YARDIMCISI OLMAK BENİM HAYATIMDA BÜYÜK TECRÜBEYDİ'

Yazar Dilara Seyidzade, "Bu yıl bizim için çok azizdir, bizim büyük dahi rehberimiz Haydar Aliyev'in yüzüncü yaşını kaydediyoruz. Kitabımda onun parlak hatırasına ithaf ediliyor. Bizim için çok aziz olan Türkiye, Haydar Aliyev'in sözleriyle diyeceğim 'Bir millet iki devlet.' Çok gurur duyuyoruz ki biz bir milletiz. Her birimiz ilerleyebilmek için çalışmalıyız ki bu millet her daim dünyada meşhur olsun. Ben çocukluktan beri tarihçi olmak isterdim. ve hayat öyle getirdi ki ben Haydar Aliyev'in yardımcısı da oldum. Ben gençlerle her görüştüğümde onlara 'Seçiminizi öyle yapın ki, seçtiğiniz işi seve seve yapasınız. Sevgi olan yerde her iş başarılı olur.' Haydar Aliyev'in beni yanına yardımcısı olarak görmesi benim hayatımın büyük bir tecrübesiydi. O da tarihçiydi. ve onunla her zaman bir yere gittiğimde ve Azerbaycan'ı tanıttığında ben, tarih ilminin ne büyük önemi olduğunu görürdüm" dedi.

'ÖZ TARİHİMİZİ HEPSİNİ BİLMELİYİZ. BİLGİ İNSANIN KUVVETİDİR'

Seyidzade, "Azerbaycan tarihinde ilk defa o dönemin getirdiği Demokratik Cumhuriyetin oluşmasına imkan yarattığı o dönemi tetkik ettim ve bu kitap ortaya çıktı. Kitap 4 dilde internete koyuldu. Okuyan sayısından memnunuz, bizim milletleri dünyada merak eden çok kişi var. Ben hesap ediyorum ki biz öz milletimiz, öz tarihimizi bilmeliyiz. Bilgi insanın kuvvetidir" dedi.

Azerbaycan\'ın Bağımsızlık Yolculuğu: XX. Yüzyıl Başında Azerbaycan
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'ın Bağımsızlık Yolculuğu: XX. Yüzyıl Başında Azerbaycan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement