Bahçeli 'AK Parti'ye Hukuki Destek' Sözlerine Açıklık Getirdi - Son Dakika
Güncel

Bahçeli 'AK Parti'ye Hukuki Destek' Sözlerine Açıklık Getirdi

MHP lideri Bahçeli, koalisyon iddialarını gündeme getiren Ak Parti'ye hukuki destek sözlerine açıklık getirerek desteğin terörle mücadele konusunda olacağını ifade etti.

10.05.2016 08:15

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kamuoyunda koalisyon iddialarına yol açan Ak Parti'ye "hukuki destek" açıklamalarına açıklık getirdi. Bahçeli, desteğin terörle mücadele için sözkonusu olacağını kaydetti. star TV ana haber bültenini sunan Nazlı Çelik, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

KOŞULLARA BAĞLI

Bahçeli'ye koalisyonu sorduğunu belirten Çelik, "İçinde evet veya hayır geçmeyen ancak koşullara göre her şeyin masaya yatırılabileceğini ifade eden bir yanıt" aldığını, ama aslında koşulların çerçevesini de çizen bir yanıt aldığını söyledi.
Çelik'in aktardığına gore Bahçeli, hükümete terörle mücadele için bugüne kadar destek olduklarını belirtirken, "Bu konuda her zamanda destek olacağız, devleti yöneten iktidarın güçsüz görünmemesi gerektiği için. Bu desteği bugüne kadar açık ve fiili verdik. Hukuki boyutunu da düşünebiliriz" dedi.

Bahçeli, hukuki destek ifadesinin, koalisyonu işaret ettiği iddialarına, "Hukuki boyut başkanlık sistemine destek vermek anlamını taşımaz. Daha geniş ve daha kapsamlıdır" karşılığını verdi.

5. PARTİ SORUSU

Bahçeli, kurultay sürecine ilişkin soruyu "ne kurultayı" diye yanıtlarken, 14 Mayıs'ta Osmaniye'de, 15 Mayıs'tada Ankara'da bulunacağını ifade etti. Bahçeli, 5. Parti sorusuna ise, "Siyaset bu, olabilir" yanıtını verdi. Bahçeli, Oktay Vural'la ilgili soru üzerine de, " Türkiye'nin en demokratik genel başkanı benim. 9 ışık ilkesinin hürriyetçilik ve şahsiyetçilik ilkesi vardır. Ülkücü, hür ve şahsiyetli olacak, o bakımdan ben müdahale etmem" diye konuştu.

ERKEN SEÇİM ZOR

Bahçeli, erken seçim konusunda da, "Terörün kökü kazınmadan biraz zor diye gözüküyor" ifadelerini kullandı. Bahçeli, Davutoğlu'nun liderlerden helallik istediği konusunun anımsatılması üzerine, "Onun bende benim onda bir hakkım yokki helalleşelim" diye konuştu.

"GRUP TOPLANTISINDA AÇIKLAYACAĞIM"

Öte yandan Hürriyet'teki bilgiye göre Davlet Bahçeli, dün kurmaylarına söylediği sözlerle ilgili "Bırakın tartışsınlar, grup toplantısında detaylıca açıklayacağım" dedi.

Bahçeli \'AK Parti\'ye Hukuki Destek\' Sözlerine Açıklık Getirdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bahçeli 'AK Parti'ye Hukuki Destek' Sözlerine Açıklık Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • beşir: bahçeli devlet adamı nerde ne yapacagını bilir 4 19 Yanıtla
  • ne halin varsa gör: Deli baahceli bizde seni aklı başında zannederdik. Ha akp ye vermisin deskigi ha pkk ya 19 2 Yanıtla
  • yuhhhh: Bahceli baskanlik sisdemine katkida bulundu 16 0 Yanıtla
  • misafir: mhpyi sattin,akpye profili düsük baskan araniyormus, oraya aday ol 14 1 Yanıtla
    yk: tamda onların aradığı profili düşük başkan sensin hemen partimizden defol 7 4
  • memocan: sayın bahçeli kurtar beni al oyu desene.ver akşeneri al 337yi 12 1 Yanıtla
  • uzun adam: Ulkeyi pkk ya satan bi partiye bahceli niye desdek verdi ? 12 1 Yanıtla
  • zaza: bahçeli çok doğru yoldasın helal sana . 3 9 Yanıtla
  • ülkücü gençlik: kafan rahat olsun erdogan yargıtaydakı adamlarına senın kulrultay yapılmasın dıye talımat verdı hadı ıyısın 7 4 Yanıtla
  • Karslı: Yahu bu moruk daha yaşıyormu ben bunu öldü biliyodum yaşıyan ölü 6 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement