Bakan Avcı: Büyükşehir'i İstiyorduk - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı: Büyükşehir'i İstiyorduk

Bakan Avcı: Büyükşehir\'i İstiyorduk

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti İl binasında düzenlediği basın toplantısında 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi.

31.03.2014 20:59

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti İl binasında düzenlediği basın toplantısında 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Toplantıya Eskişehir AK Parti milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, il ilçe başkanlarının yanı sıra büyükşehir belediye başkan adayı, tepebaşı ilçe belediye başkan adayı, odunpazarı ilçe belediye başkan adayı ile seçimleri kazanan ve kazanamayan ilçe belediye başkan adayları da katıldılar. Türk demokrasisinin bir kere daha çok güzel bir sayfa açtı. Milli irade hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak bir şekilde tecelli etti. Öncelikle bu seçimlerin ülkemize, milletimize bütün Türk dünyasına ve İslam dünyasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Türk dünyasına ve İslam dünyasına diyerek ayrıca vurguluyorum ki başından beri söylediğimiz gibi bu seçimler bir yerel yönetim seçimi olmaktan çıkmış Türkiye'nin adeta genel seçimi haline gelmişti. Türkiye bu kritik dönemeçten alnının akıyla çok güzel bir şekilde geçti. Hayırlı, uğurlu olsun inşallahö dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ İSTİYORDUK

Avcı, konuşmasında seçimlerde büyükşehir belediyesini kazanmayı arzuladıklarını belirterek şunları söyledi:

"bu bir yerel yönetim seçimiydi. Seçimlerde büyükşehir belediye başkanını, ilçe belediye başkanını ve belediye meclis üyelerini belirledik. Ben bu seçimlerde seçilen tüm arkadaşlarımızı tüm Türkiye genelinde tüm adayları tebrik ediyorum. Seçime iştirak edip seçimi kazanamamış olan adayları da tebrik ediyorum. Çünkü bu demokratik bir yarış. Netice itibarı ile her makam için bir kişi seçiliyor. Eskişehir'de de güzel bir seçim süreci geçirdik. Eskişehir'e yakışan bir olgunlukta seçim kampanyası yürüttük. Başta büyükşehir belediye başkanı olmak üzere bütün seçimi kazanan ilçe belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Bundan sonrada Eskişehir'de inşallah yine Eskişehir'in demokratik kültürüne uygun bir üslup ve nezaket içerisinde uyum içerisinde başkanlarımız, meclis üyelerimiz Eskişehir'imize ve halkımıza hizmet edecekler. AK Parti teşkilatımıza, milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma sergilediler. Evet, asıl hedeflerimizden bir tanesi büyükşehir belediyesini ve merkez belediyeleri de almaktı. Ama neticede 14 belediyeden büyükşehir dahil 15 belediyeden 10 ilçede AK Partili adaylar kazandılar. Büyükşehir belediyesi meclisinde AK Partili üyeler açık bir üstünlük sağlamış durumdalar. Bu da Eskişehir'de uzlaşmasını ne kadar önemli olduğunu bundan sonraki süreçte de karşılıklı anlayış, nezaket ve uyum içerisinde çalışmanın ne kadar gerekli ve zorunlu, önemli olduğunu Eskişehirliler bize bir kere daha Eskişehirli seçmen hatırlatmış oldu. Büyükşehir belediyesini kazanmış olsaydık yapabileceğimiz pek çok işler vardı. Bunları daha önce adayımız size ayrıntılı bir şekilde anlatmıştı. Bunların büyük bir kısmı ancak büyükşehir belediye başkanlığı eliyle yapmak mümkün olduğu için biraz hüzünlüyüz. Ama merkezi hükümet olarak, ilçe belediyeleri olarak, meclis üyeleri olarak biz elimizden gelen katkıyı Eskişehir için yapmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar Eskişehir için seçim kampanyası sürecinde de vurguladığımız gibi 12 yılda 10 milyar liranın üzerinde Eskişehir'e yatırım yapıldı. 2014 yılı için öngördüğümüz yatırım bütçesi resmi gazetede açıklanmış olan yatırım bütçesi 20 milyar 300 milyon lira. Dolayısıyla bunlar devam edecek. Eski stadyum alanının yerine Türk Dünyası Meydanı'nı yapacağız. Şehir hastanesi projemiz yapılacak. Müstesna şehir hastanelerinden bir tanesine de Eskişehir kavuşacak. Yüksek Hızlı Tren projesi ile diğer illere olan bağlantılar devam edecek. Saymaya başlayınca tekrar heyecanlanıyoruz. Üçüncü üniversitemiz meclis açıldıktan sonra teklifini sunacağız. Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi sözümüzü inşallah en yakın sürede yerine getireceğiz. Tabi istiyor ki tüm bunlar olurken büyükşehirde de şunları yapacağız deme şansımız olsaydı bugün bizim için Eskişehir için çok daha heyecanlı bir gün olurdu."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı: Büyükşehir'i İstiyorduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement