Bakan Çelik De Not Alacak - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik De Not Alacak

Bakan Çelik De Not Alacak

Şanlıurfa'ya gelerek STK'ları dinleyip not alan bakanlara bir defalığına daha Bakan Çelik de eklenecek.

15.01.2016 11:06

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in Şanlıurfa'ya gelmesine ilişkin AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül bir basın toplantısı düzenledi. İl başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıya yardımcılarıyla katılan Beyazgül, Bakan Çelik'in kentteki üç günlük programını anlattı.

Beyazgül, "Şanlıurfa aslında bir tarım kentidir. Tarım kenti Şanlıurfa'ya Tarım Bakanlığı'nın verilmesi çok ama çok önemlidir. Elbette her bakanlık önemlidir. Ancak Sayın Faruk Çelik'in Tarım Bakanı olması Şanlıurfa'nın önümüzdeki dört yıl içerisinde çok büyük ilerlemeler kaydetmesine vesile olacaktır. Dört yıllık süreç içerisinde Tarım Bakanlığı'nın Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in çok büyük katkısıyla önemli hizmetleri Şanlıurfa'mıza ve bölgeye getireceğini her beraber inşallah görme imkânına sahip olacağız. Şanlıurfa'ya Çalışma Bakanı olarak büyük hizmetler gerçekleştiren bakanımızın, yeni dönemde de Tarım Bakanı olarak çok daha büyük hizmetler yapacaktır" şeklinde konuştu.

'ARIZALAR DIŞINDA ELEKTRİK KESİNTİSİ OLMAYACAK'

Arızalar dışında artık kesintilerin olmayacağını belirten Beyazgül, "Enerji tarımla birebir ilişkili bir konudur. Enerji varsa tarım vardır. Arızalar dışında enerji kesintisi olmayacak. Her iki tarafın yol kat etmek için anlaşması gerekir. Hiçbir kurumumuzun kaçak enerjiye iyi yönde baktığını söylenemez. Tesislerin acilen yenilenmesini istedik. Arızaların acilen giderilmesini istedik. DEDAŞ bu talebimize olumlu baktı" dedi.

ÇELİK'İN URFA PROGRAMINDA NELER VAR?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in parti tarafından paylaşılan üç günlük Şanlıurfa programı şöyle: "14 Ocak 2016 Perşembe günü akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya gelecek olan Bakan Faruk Çelik Cuma günü programlarına başlayacak. Cuma sabah bürokratlarla Koordinasyon toplantısına katılacak olan Bakan Faruk Çelik öğleden sonrada GAPTEM'de programa devam edecek. Cuma akşama kadar sürecek toplantıya bakanlık bürokratları, üniversiteler, STK ve sektör temsilcileri katılacak. cumartesi günü yine sabah toplantı aynı salonda devam edecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ortak Akıl toplantısına yine bürokratlar ve temsilciler katılacak. Bakan Faruk Çelik öğleden sonra Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile birlikte Mahmut Mirkelam tesisinin açılışına katılacak akşam ise bir nikâh törenine katılarak nikâh şahitliğini yapacak. Akşam saat 21.00'de Televizyonların ortak canlı yayınına katılacak. Pazar günü sabah saatlerinde GAPTEM'de çiftçilerle buluşacak olan Bakan Çelik Şanlıurfa ili Ortak Akıl toplantısına yine bürokratlar ve STK temsilcileriyle birlikte olacak. Akşam bir otelde Tarımsal Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu tarafından düzenlenen IPARD 2. Programının lansman toplantısına katılacak olan Bakan Faruk Çelik Pazar gecesi Şanlıurfa'dan ayrılacak."

ZİRAAT ODASI BİR RAPOR HAZIRLADI

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Gıda Tarım ve Hayvancılı Bakanı Faruk Çelik ile görüşme öncesi toplanarak çiftçi sorunlarını rapor haline getirdi.

Hikmet İpar başkanlığında toplanan koordinasyon kurulu, oluşturduğu 11 maddelik çiftçi sorunlarına ilişkin raporu ilk görüşmede Şanlıurfa Milletvekili Gıda Tarım ve Hayvancılı Bakanı Faruk Çelik'e sunacak. Raporda çiftçilerin karşı karşıya kaldığı, elektrik, sulama, TMO siloları, Çukobirlik faaliyetleri, ürünlere uygulanan destekleme miktarı gibi konulardaki sorunlar Bakan Çelik'e sunulmak üzere hazırlandı.

Merkez Ziraat Odası olarak toplantıda bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, "Şanlıurfa'dan milletvekili seçilen Sayın Faruk Çelik'in Gıda Tarım ve Hayvancılı Bakanı olması çiftçilerimiz için büyük bir şanstır. Sayın bakanımızın bu ilk ziyareti bizleri çok memnun etmiştir. Gıda, Tarım ve Hayvancılı Bakanı Sayın Faruk Çelik'in Şanlıurfa'dan seçilmesinin avantajını kullanmak için elimizden geleni yapacağız. Ve çiftçilerimizin sorunlarının çözüme kavuşturulması için birlikte uyum içerisinde çalışacağız" dedi.

Toplantıya başkanlık yapan Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, toplantıda alınan kararları ve çiftçi sorunlarını Bakan Çelik'e sunacaklarını söyledi.

İpar, "Hükümetin kurulmasının ardından Şanlıurfa Milletvekili Gıda Tarım ve Hayvancılı Bakanı Sayın Faruk Çelik kentimize ilk ziyaretini gerçekleştirmesi bizler için gerçekten önemli. Bu yüzden Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu olarak belirlediğimiz 11 maddelik sorun başlıklarını Sayın Bakanımız Faruk Çelik'e sunacağız" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bakan Çelik De Not Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement