Davutoğlu'ndan MHP Seçim Bürosuna Sürpriz Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan MHP Seçim Bürosuna Sürpriz Ziyaret

Davutoğlu\'ndan MHP Seçim Bürosuna Sürpriz Ziyaret

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Antalya'da MHP seçim bürosunu ziyaret etti. MHP'lilerin bölünme endişelerine "Korkma bir şey olmaz" diye cevap verdi.

22.02.2014 14:24  Güncelleme: 15:46

Antalya'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Serik ilçesinde esnaf ziyareti yaptı. Bakan Davutoğlu,ziyaret güzergahında bulunan MHP'li Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı'nın seçim ofisini ziyaret etti. Habalı, Bakan Davutoğlu'na çay ikram etti.

DAVUTOĞLU'NA BÖLÜNME SORUSU

Belediye Başkanı Habalı, yeni Büyükşehir Yasası'nın Antalya gibi iller için sorun teşkil etmese de Doğu ve Güneydoğu'da bir bölünme oluşturabileceğine, eyalet sisteminin önüne açacağına yönelik endişesini dile getirdi. Bakan Davutoğlu ise, böyle bir endişenin yersiz olduğunu belirterek, "Bunların hepsi milli birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek şeyler. Hiç bir şey olmaz. Yeter ki bu topraklara sağlam basalım" dedi.

"800 TL İLE GEÇİNİLEBİLİR Mİ?"

Bakan Davutoğlu'na bir diğer soru ise 800 TL maaş aldığını belirten emekliden geldi. Emekli, "Bununla geçinilebilinir mi?" diye sordu. Bakan Davutoğlu, "Doğru da, bir 12 yıl önceki emeklilik maaşlarıyla bir karşılaştırın. Kişi başına düşen milli gelir, ortalamayı söylüyorum, 3 bin dolardı. Şimdi 11 bin dolar. Bu bütün halkın her kesimine yayılıyor, iniyor. Çok daha iyi şartlara gitmemiz lazım. Yavaş yavaş daha da ileriye gidecek İnşallah" diye cevap verdi.

"TURİST SAYISI ARTTI"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ardından Antalya'ın Serik ilçesinde partisinin Belediye Başkan adayı Ramazan Çalık'ın seçim ofisinin önünde seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti. Bakan Davutoğlu'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, AK Parti Serik Belediye Başkan adayı Ramazan Çalık eşlik etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, arkalarında milletin olduğu sürece kendilerini güçlü hissettiklerini, hiç bir yerde başlarını eğmediklerini dile getirerek, "Bizim başımız sadece Rukü'de eğilir. Başka türlü eğilmez" dedi. Son 11 yıl içinde Türkiye'nin sağlık, ulaşım ve turizmde devrim yaşadığını kaydeden Bakan Davutoğlu, "Sadece Belek'e gelen turist sayısı 3 milyon oldu. Antalya'ya gelen turist sayısı 12 milyondur. Bu sayı 2002'de Türkiye'ye gelen toplam turist sayısıdır. Türkiye'ye özgüven devrimi geldi. Kendimize güvenimizi sağladık. Bugün nereye giderseniz gidin pasaportunuzla başınız dik dolaşabiliyor musunuz? Siz destek verdiğiniz sürece biz gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. IMF'ye borcumuz kalmadı. Bütün ihtiyaç sahibi ülkelere yardım elimizi uzatıyoruz" diye konuştu.

"ÜÇ YIL İÇİNDE AVRUPA'NIN HER ÜLKESİ VİZESİZ"

İki şeyin rızasına razı olduklarını ifade eden Bakan Davutoğlu, "Bu hakkın ve halkımızın rızasıdır. Onun dışından kimseden destek ve rıza talebimiz yoktur. Hak ve halk arkamızdaysa 10 yılık devrimler bundan sonra da devam edecektir. Milli iradeyi sağlam temellere oturtacağız. Bu topraklarda bir tek Seriklilerin, Antalyalıların tüm 75 milyonun iradesi hakim olacaktır" dedi. Üç yıl içinde her bir vatandaşın Avrupa'nın her ülkesine vizesiz gideceğini aktaran Davutoğlu, "Bizim vazifemiz sizin başınızı dik tutmaktır. Bu baş dünyanın her yerinde dik olacaktır" dedi.

"HİZMETİN EN İYİSİNİ ALACAKSINIZ"

Antalya'nın kazanılması gerektiğinin altını çizen Bakan Davutoğlu, "Hizmetin gelmesi için ilçe belediyesini de, büyükşehiri de alacağız. Hükümetimizle paralel şekilde Antalya ve Serikli belediyeciliğin nasıl olduğunu görecek. Hizmetin en iyisini alacaksınız. İnşallah 30 Mart akşamı Serik ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni almamızı bize garanti veriyor musunuz?. Allah bizi borç isteyen değil kudretli devlet eylesin. Bu devletin vatandaşı olarak başımızı dik eğlesin. Birlik ve beraberliğimizi daim eğlesin. Tek devlet, tek millet, tek yürek eylesin. 30 Mart sabahında Serik'te, Türkiye'de yeni bir güneşle uyanacak" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ SERİK'TE KAZANACAK"

Bakan Davutoğlu, konuşmasının sonunda kucağına aldığı 3 aylık Ece Naz'ı öptü. Ece Nazların geleceklerinin çok daha iyi olacağını ifade eden Bakan Davutoğlu, Suriye'deki çocukların ise gözlerindeki yaşların dinmesini istedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, 30 Mart yerel seçimlerini Antalya ve Serik'te AK Parti'nin kazanacağını söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan MHP Seçim Bürosuna Sürpriz Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • SERDAR: CUMHURİYET TARİHİNİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN BAŞARISIZ VE EN ÇOK PARA HARCAYAN DIŞ İŞLERİ BAKANI... 39 21 Yanıtla

Advertisement