Bakan Eroğlu Muş Belediyesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu Muş Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Bakan Eroğlu Muş Belediyesi\'ni Ziyaret Etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Muş Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Necmettin Dede'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

18.09.2013 16:16  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin konuğu oldu. Burada çalışmalar ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na bilgiler veren Belediye Başkanı Necmettin Dede, şöyle konuştu; "İlimiz 11 mahalleden müteşekkil, 5 ilçesi bulunan bir vilayet. Türkiye'nin 3. büyük ovasına sahip bir vilayet. Bu şirin vilayetimiz 1929 yılında belediye olmuş, ama bugüne kadar hüviyetini kazanamamış, imara kavuşamamıştı. Hükümetimizin 6-7 yıllık çalışmasıyla imarımıza kavuştuk. Çarpık yapılaşma, su ve kanalizasyonların binaların altından geçişi, yavaş yavaş modernleşmeye yüz tutan hukuki sorumluluğu olan bir şehre dönüşmektedir. 125 kilometrelik su şebeke ağımız mevcuttur. Yine 175 kilometre asfalt yolumuz mevcuttur. Yeni imar planımıza göre, 575 hektar olan yerimiz mücavir bazı alanların katkısıyla bin 600 hektara çıkmıştır. Bizim yerel yönetimlerde sıkıntımız, belediyelerin imkânlarının dar oluşudur. Şu anda 17 şube ile hizmet görmekteyim. 286 işçim, 43 memurumla bu hizmeti yürütmekteyim. Oysa yalnız itfaiyede 50 memur olması gerekir. Zabıtada 45-50 memur olması gerekir. İşçiden memur olur mu? İşçiden itfaiye eri olur mu? Çünkü neden bütçemizin gelirinin yüzde 80'i işçiye veriliyordu. Azalmayla bugün yüzde 40'lara düştük. Bugün 200 memur açığım var, 100 işçi fazlam var" dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Necmettin Dede daha sonra Bakan Veysel Eroğlu na plaket takdim etti.

Belediye tarafından yapımına devam eden Özgürlük Parkı'nda için ağaç dikimi yapıldı. Bakan Veysel Eroğlu ve beraberindekiler Muş Belediyesi Özgürlük Parkında ağaç dikimi yaptılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu Muş Belediyesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement