BAKAN ERSOY BAKIRKÖY İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ'NİN AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU - Son Dakika
Güncel

BAKAN ERSOY BAKIRKÖY İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ'NİN AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU

BAKIRKÖY Rıfat Ilgaz İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığımızın çocuk ve halk kütüphanelerinin iyileştirilmesi projesi kapsamında gerçekleştirilen güçlendirme ve onarım çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz.

09.12.2022 12:47  Güncelleme: 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAKIRKÖY Rıfat Ilgaz İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığımızın çocuk ve halk kütüphanelerinin iyileştirilmesi projesi kapsamında gerçekleştirilen güçlendirme ve onarım çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Bu sıra peş peşe İstanbul'da kütüphaneler açıyoruz. En önemli kütüphanemiz Rami Kışlası'nı da 13 Ocak'ta hizmete açıyoruz dedi.

Restorasyonu tamamlanan Bakırköy Rıfat Ilgaz İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili Emine Sare Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KÜTÜPHANELERİMİZ 0'DAN 77'YE KADAR HERKESE HAZIR HALE GELDİ

Açılış töreninde konuşan Bakan Ersoy, Türk edebiyatına çok sayıda eser katan, unutulmaz Hababam Sınıfı romanı ile gönüllere taht kuran Rıfat Ilgaz'ın adını taşıyan bu kütüphaneyi yeniden kitapseverlerle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Bakanlığımızın çocuk ve halk kütüphanelerinin iyileştirilmesi projesi kapsamında gerçekleştirilen güçlendirme ve onarım çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Yapılan çalışmalar neticesinde kütüphanemiz 0'dan 77'ye kadar herkese hazır hale geldi. Birkaç hafta içinde Bakırköy Cevizlik Mahallesi'nde orada da bir tescil yapımız vardı. Yaklaşık bin 200 metrekare kapalı alana sahip olan yapıyı da inşallah birkaç hafta içinde hizmete açıyor olacağız dedi.

EN ÖNEMLİ KÜTÜPHANEMİZ RAMİ KIŞLASINI ÖNÜMÜZDEKİ AY AÇIYORUZ

İstanbul'da peş peşe kütüphaneler açtıklarını söyleyen Bakan Ersoy, En önemli kütüphanemiz de biliyorsunuz. Yine önümüzdeki ay, 13 Ocak Cuma günü inşallah Rami Kışlası'nı hizmete alıyoruz. İnşaat çalışmaları ay sonuna kadar tamamlanmış oluyor. İstanbul'un en büyük kütüphanesi oluyor. İçinde özellikle Türkiye'nin en büyük Atatürk İhtisas Kütüphanesi'ni de oluşturuyoruz. Yani sadece bir kütüphaneden bahsetmiyorum. Hem bir sanat merkezi hem bir millet bahçesi diye konuştu.

BAKAN ERSOY BAKIRKÖY İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ\'NİN AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BAKAN ERSOY BAKIRKÖY İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ'NİN AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement