Bakan Yıldırım: Sütü Kimse Sulandırmasın (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldırım: Sütü Kimse Sulandırmasın (2)

Bakan Yıldırım: Sütü Kimse Sulandırmasın (2)

Bakan YILDIRIM.Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı kapsamında, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için gerçekleştirilen 'Aynı anda en çok kadeh kaldıran kişi' rekor denemesi, Burdur ve çevre illerden gelen binlerce kişinin katılımıyla...

18.05.2012 18:23

Bakan YILDIRIM: SÜTÜ KİMSE SULANDIRMASIN (2)

REKOR DENEMESİ BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI

Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı kapsamında, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için gerçekleştirilen 'Aynı anda en çok kadeh kaldıran kişi' rekor denemesi, Burdur ve çevre illerden gelen binlerce kişinin katılımıyla Burdur Gazi Atatürk Stadyumu'nda yapıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı rekor denemesi, Guinness World Records Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Hakemi Şeyda Subaşı Gemici gözetiminde yapıldı. Stat girişinde Guinness gözlemcileri tarafından kaydı yapılan vatandaşlar, sahadaki yerini aldı. Katılımcılara rekor denemesi için 200 mililitrelik süt verildi. Toplam 7 ton sütün dağıtıldığı rekor denemesi, sanatçı Şevval Sam konseriyle başladı. Konserin ardından stada gelen yaklaşık 14 bin kişi, hep birlikte aynı anda süt içti. Bakan Yıldırım da rekor denemesine süt içerek destek verdi.

ÖNEMLİ OLAN DENEMEKTİ

Guinness yetkililerinin yaptığı değerlendirmede yeterli sayıya ulaşılamadığı gerekçesiyle rekorun kırılamadığı açıklandı. Rekor denemesinin ardından konuşan Bakan Yıldırım, "Önemli olan sayı değil, etkinliğe olan ilgidir. Sütün sağlık için önemini, Burdur için önemini vurgulamaktı. Bugün bu etkinlik rekordan daha önemli bir hale gelmiştir. Genç- ihtiyar, kız-erkek hep beraber böyle bir etkinlik yaptık. Hava şartları nedeniyle katılım yeterli olmadığı için bu kez başaramadık. Ama gelecek sefere Burdur halkı mutlaka başaracaktır. Önemli olan bunu denemekti" dedi.

REKOR AMERİKA'DA

Guinness World Records Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, rekor denemesi öncesinde yaptığı açıklamada ABD'nin Boston kentinde 20 Nisan 2012'de 32 bin 94 kişinin katılımıyla 'kadehle bir şey içme' rekoru kırıldığını söyledi.

BURDUR DAHA ÖNCE DE ADAY OLMUŞTU

Burdur'da 26 Eylül 2005'te dönemin Valisi Can Direkçi'nin önderliğinde Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için bir deneme yapılmıştı. Burdur Gazi Atatürk Stadı'nda toplanan 20 bin 328 kişi Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için aynı anda 6 dakika boyunca 'Teke Zortlatması' oyunu oynadı. Sümer Ezgü'nün 'Hadi gali sen de gel' türküsü eşliğinde 6 dakika oynanan 'Teke Zortlatması', Guinness tarafından 'evrensel bir dans' olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.

OÖ,İL(HA/RT) - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldırım: Sütü Kimse Sulandırmasın (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement