Balıkesir'de 1 Mayıs Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de 1 Mayıs Coşkusu

Balıkesir\'de 1 Mayıs Coşkusu

Balıkesir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı Kuva-yi Milliye Meydanı'nda yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla kutlandı.

01.05.2011 20:22

Balıkesir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı Kuva-yi Milliye Meydanı'nda yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla kutlandı. TÜRK-İŞ ve KESK'in organize ettiği, CHP, ÖDP, EMEP'in destek verdiği eyleme katılan işçiler, kamu emekçileri, üniversiteliler ve partililer saat 13. 00'te Bahçelievler Mahallesi'ndeki pazar alanında toplandı. Yaklaşık 4 bin kişilik topluluk, Kalabalık Teknik Lise Caddesi'nden yürüyerek, Kuva-yi Milliye Meydanı'na ulaştı. İşçiler "Yaşasın iş, ekmek ve özgürlük mücadelemiz" sloganı attı. CHP'li gençler yürüyüşte "Hükümet istifa, Tayyip yüce divana", "Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek" diye bağırdı. CHP milletvekili adayları Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş, Ahmet Akın da yürüyüşe ve mitinge katıldı. TEKSİF işçileri de hükümete kırmızı kart gösterdi.

"İMAMIN MÜHENDİSLERİ OLMAYACAĞIZ"

Emniyet güçleri yoğun önlemler alırken, meydana girenleri tek tek aradı, pankart ve afişleri de kontrol etti. Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, "İmamın Mühendisleri Olmayacağız (İMO)" yazılı pankart açtı. Meydanda Deniz Gezmiş, Che Guevera, Bülent Ecevit fotoğrafları dikkat çekti. Bir partili "İşçi- köylü elele-Karaoğlan aramızda" yazılı pankart taşıdı. Aileleriyle, çocuklarıyla 1 Mayıs kutlamalarına katılanlar oldu.

SİGORTASIZ ÇALIŞTI, EMEKLİ OLAMADI

1 Mayıs kutlamasına katılan 77 yaşındaki İsmail Aydın da dikkat çekti. Hiçbir yerden maaş almadığını, sosyal güvencesi olmadığını belirten Aydın, "Ben 54 yaşında emeklilik için başvurdum. 15 yıl daha çalışmam gerektiğini söylediler. Çünkü yıllarca sigortamı ödememişler" dedi.

İNSANA SEVGİ, EMEĞE SAYGI

TÜRK-İŞ adına konuşan Harb-İş Şube Başkanı Ahmet Demirer, insana sevgi, emeğe saygı isterken, emekçilerin yarısının kayıt dışında çalıştığını, sendikal örgütlenmenin engellendiğini ve iş cinayetlerinin sürdüğünü savundu. Demirer, "İş güvencesi ve kıdem tazminatı biz çalışanların kırmızı çizgisidir. Kimse bizden bu konuda taviz vermemizi beklemesin" dedi. Konuşmaların ardından mitinge katılanlar müzik eşliğinde oynayıp, halaylar çekti. Yaklaşık 3 saat süren 1 Mayıs kutlamaları olaysız sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de 1 Mayıs Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement