Balıkesir'de 10 İlçede Okullara Kar Tatili - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de 10 İlçede Okullara Kar Tatili

Balıkesir\'de 10 İlçede Okullara Kar Tatili

Balıkesir'de bu gece başlayan kar yağışı, çoğu kırsal kesimdeki 200 mahallenin yolunu ulaşıma kapadı.

18.02.2015 11:16

Balıkesir'de bu gece başlayan kar yağışı, çoğu kırsal kesimdeki 200 mahallenin yolunu ulaşıma kapadı. Kar yağışı sonrası 10 ilçede taşımalı eğitim ile ilk ve orta dereceli okullar, bugün için tatil edildi. Balıkesir- Susurluk arasındaki Kürse Rampası'nda bir TIR'ın kayması sonucu bir saat kapanan Balıkesir-Bursa karayolu, saat 10.30'da tekrar ulaşıma açıldı.

Kent genelinde bu geceden itibaren başlayarak aralıklarla süren kar yağışı sonrası sokak, cadde ve karayolları beyaza büründü. Balıkesir- Bursa karayolunda gece yaşanan tipi nedeniyle ağır vasıta araçlar ile zincirsiz otomobillere yol izni verilmedi. Birçok TIR şoförü yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Yolcu otobüsleri de önlem için tipi geçinceye kadar Balıkesir Büyükşehir Terminali'nde bekletildi. Tüm otobüsler 05.00'den sonra yollarına devam etti. Balıkesir- İzmir karayolunda şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Balıkesir- Bursa karayolu, saat 09.30'ta, Balıkesir-Susurluk arasındaki Kürse Rampası'nda bir TIR'ın kayması sonucu ulaşıma kapandı. Yol bir saatlik çalışmanın ardından tekrar açıldı. TIR ve kamyonların ise tedbir amacıyla geçişine izin verilmeyip, Susurluk'un giriş ve çıkışında bekletildiği bildirildi.

Balıkesir'de, kırsal kesimdeki 200 mahallenin yolu da kar yağışı sonrası ulaşıma kapandı. İlçelere göre Kepsut'ta 52, Altıeylül'de 32, Susurluk'ta 30, İvrindi'de 29, Bigadiç'te 22, Karesi'de 19, Manyas'ta 8, Balya'da 6 ve Gönen'de 2 mahallenin yolunun kapandığı beilirtildi. İlçe belediye ekipleri ile karayolları ekipleri, belli bölgelerde önlem aldı. Gece boyunca aralıksız bir şekilde kapanan yollar için iş makineleriyle küreme ve tuzlama çalışması yapıldı. Ayrıca altı mahallede elektrik sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Karesi'de 5, Dursunbey'de de bir mahalleye elektrik verilemediği kaydedildi.

Kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 10 ilçede eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü için ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Balya, Manyas, Gönen, Bandırma, Altıeylül, Karesi, Susurluk, İvrindi, Kepsut ve Bigadiç ilçelerinde tüm okulları bugünlük tatil edildiğini duyurdu. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de 10 İlçede Okullara Kar Tatili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement