Balıkesir Şehidine Ağladı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Şehidine Ağladı

Balıkesir Şehidine Ağladı

Şemdinli'deki mayınlı pusuda şehit olan Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin, memleketi Balıkesir'de toprağa verildi.

24.08.2012 14:55  Güncelleme: 00:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şemdinli'deki mayınlı pusuda şehit olan Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin, memleketi Balıkesir'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in (27) cenazesi, akşam saatlerinde memleketi Balıkesir'e getirildi. Şehidin Asker Hastanesi morguna konulan cenazesi, sabah saatlerinde memleketi Savaştepe ilçesine götürüldü. Şehidin cenazesi Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına getirildiğinde feryatlar yükseldi. Oğlunun tabutuna son defa sarılan acılı anne Aynur Zengin fenalık geçirdi.

Şehit İsmail Zengin'in naaşı, evinde helallik alındıktan sonra cenaze namazının kılınacağı Çarşı Camii'ne götürüldü. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazına; Balıkesir Vali Vekili Nusret Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve Balıkesir milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Savaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel ile binlerce vatandaş katıldı. Balıkesir Müftüsü Turgut Açari'nin kıldırdığı cenaze namazında gözyaşları sel olup aktı.

Baba Rıfat Zengin metanetini korurken, düğün hazırlıkları yapan oğlunun mürüvveti yerine şehadetini gören acılı anne Aynur Zengin'i kızı Pınar ve diğer yakınları teselli etti. Nişanlısı Makbule Kartepe ise şehidin fotoğrafını kucağından bir an olsun indirmedi.

Baba Rıfat Zengin ve bir süre önce askerden terhis olan oğlu Hakan ile diğer oğlu tabutu omuzlarında taşıdı. Şehadetiyle Balıkesirlilerin yüreğine ateş düşüren Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tekbirler getiren cemaat, terör örgütüne lanet yağdırdı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Şehidine Ağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement