Balıkesir - Tezgah Operasyonu Zanlıları Adliyede - Son Dakika
Güncel

Balıkesir - Tezgah Operasyonu Zanlıları Adliyede

Balıkesir - Tezgah Operasyonu Zanlıları Adliyede

Balıkesir Başta Olmak Üzere İzmir ve Trabzon'da, Çete Kurup, Kamu İhalelerine Fesat Karıştırdıkları İddiasıyla Polisin Düzenlediği 'tezgah' Adı Verilen Operasyonda Gözaltına Alınan 19 Kişiden 10'u Adliyeye Sevk Edildi. Diğer 9 Zanlı İse Polisteki İfadelerin Ardından Serbest Bırakıldı. Askerde Olduğu Belirlenerek Bir Zanlı Hakkında da Yasal İşlem Başlatıldı.

19.07.2010 14:04

BALIKESİR başta olmak üzere İzmir ve Trabzon'da, çete kurup, kamu ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla polisin düzenlediği ''Tezgah' adı verilen operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 10'u adliyeye sevk edildi. Diğer 9 zanlı ise polisteki ifadelerin ardından serbest bırakıldı. Askerde olduğu belirlenerek bir zanlı hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kamu ihalelerine fesat karıştırdıkları belirlenen bir çeteyi 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren takibe aldı. 10 aylık süreçte 33 kişi, ruhsatsız olduğu belirlenen 2'si kurusıkı 22 tabanca, 3 av tüfeği, 176 değişik çapta mermi, 50 boş kovan, 36 fişek, 13'ü deforme olmuş 17 mermi çekirdeği ile yakalandı. Aralarında örgütün yönetici kadrosunda bulunan şüphelilerin de olduğu 33 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. «MDNM»Zanlılardan, adam öldürmeye teşebbüs suçuna karıştıkları belirlenen 12'si sevk edildikleri adliyede tutuklanıp, Balıkesir, Kocaeli Kandıra ve Çanakkale Cezaevleri'ne gönderildi.

Operasyonun, ''Tezgah' adı verilen geçen 16 Temmuz'daki ikinci ayağında ise Balıkesir başta oylmak üzere İzmir ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Balıkesir ayağında çetenin lideri olduğu ileri sürülen A.K.T. ile S.P., M.D., E.M., M.M., H.F.G., M.P., E.A., B.Ş., E.E., Y.T., L,Ş., M.A., B.A., F.K., S.Ş., İ.E., Trabzonda E.B ve İzmir'de de M.A., gözaltına alındı. Çete üyesi olduğu ileri sürülen T.Ç.'nin ise askerde olduğu belirlendi. Operasyon kapsamında B.H.Ç.'nin ise arındığı bildirildi. Gözaltına alınan zanlılardan A.K.T. (Kubilay Tezcan) ile kardeşi Y.T. (Yakup Tezcan), geçen 18 Nisan'da, Atatürk Mahallesi, Doğan Sokak'taki evlerinin önünde uğradıkları silahlı saldırıda yaralanmıştı

Zanlıların, başta Balıkesir Devlet Hastanesi'ndeki Sağlık Kafeterya olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarındaki ihalelere fesat karıştırdıkları, ihlaye giren grup ve kişiler üzerinde baskı oluşturdukları, haksız kazanç sağladıkları, ev ve işyeri kurşunlama gibi suçlara karıştıkları belirlendi.

Gözaltına alınan 19 zanlıdan 9' u polisteki işlemlerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakılırken, diğer 10 zanlı bugün saat 08.30 sıralarında adliyeye sevk edildi. Askerde olduğu belirlenen zanlılardan T.Ç. hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir - Tezgah Operasyonu Zanlıları Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement