Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na Rest - Son Dakika
Güncel

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na Rest

Başbakan\'dan Kılıçdaroğlu\'na Rest

Şile'de yol açılışı yapan Başbakan Erdoğan, "yolsuzluk" konusunda CHP'ye yüklendi.

26.08.2011 19:35

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şile-İstanbul Bölünmüş Otoyolu açılışını gerçekleştirdi. Açılışta, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Vali Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nunda eşlik ettiği Başbakan Erdoğan, Şile'nin cazibesinin her geçen gün arttığını dile getirdi.

Geçmişte Şile yolunun 'çile yoluö olduğunu belirten Erdoğan, şimdi ise Üsküdar'dan 45 dakikada rahatlıkla Şile'ye ulaşıldığını ifade etti. Erdoğan, 9 yıl önce "Yol medeniyettir, su medeniyettir" diyerek yola çıktıklarını aktararak, 'O dönemde bazıları dalga geçmişti. 'Nasıl yapacaksınız, hangi kaynakla yapacaksınız" demişti. Biz kendilerine 'Kaynak Türkiye'dir' dedik, 'Kaynak Tayyip'tir' demedik. Çünkü biz Türkiye'ye inanıyorduk. Biz bu vatan topraklarının kaynaklarına inanıyorduk" diye konuştu.

Erdoğan, bölünmüş yol ile Şile'nin çok daha farklı bir noktaya geleceğini söyleyerek, Şile'nin bir sanat ve spor merkezi haline geleceğini belirtti.

Şile'nin muhteşem doğasıyla dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi olması için fiziki koşullarının müsait olduğunu da söyleyen Erdoğan, Şile'ye yatırımların sürdüğünü kaydetti.

SENİN DAHA TEMİZLEYECEK ÇOK ŞEYİN VAR

Konuşmasında CHP'ye de yüklenen Erdoğan, CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün çeşitli iddialarda bulunarak istifa etmesi ile ilgili başlayan tartışmalara değindi.

Erdoğan, şunları söyledi: 'Biz ana muhalefetin, diğerlerinin yaptığı gibi bu işin lafını yapmıyoruz. Biz bu işin icraatını yapıyoruz. İşte kendi içlerinde birbirlerine girmişler. Bir il başkanını atıyor. Arkasından bakıyorsun 300 milyon dolarlık bir yolsuzluk çıktı diye istifa ediyor. İstifa ettikten sonra karışıyorlar birbirlerine. ve onun üzerinden de diyor ki 'bizim partimiz temiz bir partidir.

AK Parti gibi yolsuzluklara karışmış bir parti değildir?. ya önce sen bir defa aynaya daha dikkatli bak. Senin daha temizleyecek çok şeyin var. Zaten bu ülkede benim milletim sana iktidar diye bir şey vermez o ayrı mesele de. Belediyelerindeki pislikleri bir takip et. Onları bir temizle. Bak neler dönüyor hepsi ortada. Daha neler olacak neler çıkacak ortaya bunları da göreceksin. Sen çıkarmazsan bilesin ki bu ülkenin kurumları bunları çıkarıyor ve çıkaracak. "

MARŞI OKUYANLAR ACABA KAÇ KİLOMETRE DEMİR AĞ ÖRDÜ

Türkiye'yi demir ağlarla öreceklerini dile getiren Erdoğan, '10. Yıl Marşı'nda 'Demir ağlarla ördük' diyorlar değil mi? Gazi Mustafa Kemal hedef olarak bize gösterdi. Bu marşı okuyanlar acaba kaç kilometre demir ağı ördüler bu ülkede? Hikaye, hikaye bir şey yok. Biz laf üretmiyoruz, biz örüyoruz ve örmeye de devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasının ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte önce 15 bin kilometre bölünmüş yol anısına hazırlanan anı kütüğüne plaket çakan Başbakan Erdoğan, daha sonra da diğer katılıcılarla beraber açılış kurdelesini kesti.

BAŞBAKAN'A ÖĞRETMEN SÜRPRİZİ

Bu arada tören sırasında Başbakan Erdoğan'ın yanına yaşlı bir kadının gelerek, bir süre sohbet ettiği görüldü. Erdoğan'ın İmam Hatip Lisesi'ndeki İngilizce öğretmeni İnci Özdilek olduğu öğrenilen kadının, Başbakan'a çeşitli fotoğraflar gösterdiği görüldü. Erdoğan, daha sonra öğretmeninin elini öperek konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na Rest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement