Başbakan Erdoğan (2/son): "2014'te Antalya'da Zulme Son Vereceğiz" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başbakan Erdoğan (2/son): "2014'te Antalya'da Zulme Son Vereceğiz"

Başbakan Erdoğan (2/son): "2014\'te Antalya\'da Zulme Son Vereceğiz"
10.06.2012 17:15

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Antalya Belediyesi'nin 2009 yılındaki seçimlerde verdiği vaatleri tutmadığını ifade etti ve AKP Antalya İl teşkilatına önümüzdeki yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak için kapı kapı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Antalya Belediyesi'nin 2009 yılındaki seçimlerde verdiği vaatleri tutmadığını ifade etti ve AKP Antalya İl teşkilatına önümüzdeki yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak için kapı kapı dolaşma talimatı verdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Antalya Belediyesi'nin 2009 yılındaki seçimlerde verdiği vaatleri tutmadığını ifade etti ve AKP Antalya İl teşkilatından önümüzdeki yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak için kapı kapı dolaşma talimatı verdi. Antalya Belediyesi'nin yaptığı en büyük hizmetin Almanya'daki bira festivalini Antalya'ya getirmek olduğunu ifade eden Erdoğan, "Hakkını da yemeyelim. Belediye, Antalya'ya çok önemli ve anlamlı bir festival kazandırdı. Almanya'daki bira festivalinin aynısını Antalya'ya taşıdı. Hatırlayın bir gencimiz de fazla kaçırıp öldü. 3.5 yılda yaptığı en anlamlı ve iz bırakan eser de bu oldu. 2014'te Antalya'da sizlerle birlikte bu zulme son vereceğiz" dedi.

Partisinin il kongresinde konuşan Erdoğan, terörle mücadele ederken Türkiye'de herkesi bir beraber ve kardeş olarak gördüklerini yaratılanı yaratandan ötürü sevme anlayışıyla yola devam ettiklerini ifade etti. Yola çıkarken bölgesel milliyetçiliğe yani batı bölgelere ağırlık vererek doğuyu yok saymaya karşı olduklarını belirlediklerini ifade eden Erdoğan, hükümetleri döneminde devletin elinin 81 ilin tamamına ulaştığını kaydetti.

-CHP'Lİ BELEDİYEYİ ELEŞTİRDİ-

Katıldığı il kongrelerinde daha önce de ifade ettiği, "Çanakkale şehitliğini ziyaret edin. Orada bu milletin birlik ve beraberliğini göreceksiniz" öğüdünü Antalya'da da yineleyen Erdoğan, konuşmasının kalanında CHP'li Antalya Belediyesi'ne eleştirilerde bulundu ve hükümetleri döneminde Antalya'ya yapılan yatırımları anlattı. Antalya AKP İl Teşkilatı'na 2014 yerel seçimleri için "kapı kapı dolaşın" talimatı veren Erdoğan, CHP'li Antalya Belediyesi hakkında şunları söyledi:

"Kapı kapı dolaşıp seçmenlere 2009 seçimlerinde CHP'nin verdiği vaatlerin nasıl boş çıktığını hatırlatacağız. Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Ya, geliyorum acaba bu başkan(CHP'li Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın) bir şey yapmış mı Antalya'ya. Bakıyorum Menderes Bey(Önceki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel) ne yapmışsa onlar var, yapılan yeni bir şey yok. Merkezi yönetim olarak biz ne yapmışsak onlar var, bunun dışında bir şey yok. Ne yaptın sen ya? 2009'da ne vaat verilmişti. Su ucuzlayacaktı, ucuzladı mı? Bu CHP ne dedi, "10 bin ev hanımı 5 bin genci sigortalı meslek sahibi yapacağız' dedi. Yaptı mı? Ev hanımlarının sigortaları ödenecekti, ödeniyor mu? Antalya'da elektrik faturası tarihe karışacaktı? Karıştı mı? Ulaşımı, yoksulluğu, çevre kirliliğini esnafın sorunu çözüldü mü? Antalya'da 100 bin çocuğa süt dağıtacaktı, dağıttı mı? Hakkını da yemeyelim. Antalya'ya çok önemli ve anlamlı bir festival kazandırdı. Almanya'daki bira festivalinin aynısını Antalya'ya taşıdı. Hatırlayın bir gencimiz de fazla kaçırıp öldü. 3.5 yılda yaptığı en anlamlı ve iz bırakan eser de bu oldu. 2014'te Antalya'da sizlerle birlikte bu zulme son vereceğiz."

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li Kepez Belediyesi'ne ait bölgede yatırım yapmaktan kaçındığını ileri süren Erdoğan, buna karşın Kepez'in kendi kaynaklarıyla yatırımlarını devam ettirdiğini kaydetti.

-"STADYUMU BELEDİYE ENGELLEDİ BİZ YAPIYORUZ"-

Antalyalılara stadyum müjdesi de veren Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından engellendiğini iddia ettiği stadyum çalışmaları için ise şunları söyledi: "Stadyum için çalışmaları başlattık. Daha önce bunu Büyükşehir Belediyesi engellemişti, bu nedenle yapılamadı. Yeni teşkilatlanma yasasıyla birlikte kurduğumuz Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından imarı proje onayı yapılacak. Yani artık bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nin dahli olmayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOKİ spor kompleksinin yapım protokolünü imzaladı. Yer hazır, proje hazır, 100. yılda mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait arazi üzerinde UEFA standartlarına uygun 33 bin kişilik stadyumu Antalya'ya kazandırıyoruz. Gerekli talimatı Gençlik ve Spor Bakanıma ve TOKİ'ye verdim. Ayrıca 10 bin kişilik kapalı spor salonu da yapacağız. Beraber bitireceğiz. Fevkalade bir durum olmazsa 2014'te biteceğiz."

-"MUHALEFET EKONOMİDE YAŞANAN İYİLEŞMEYİ GÖRMEK İSTEMİYOR"-

Konuşmasının kalanında hükümetleri döneminde eğitim ve sağlık başta olmak üzere yapılan iyileştirmeleri anlatan Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'nin Serik' e geldiğinde "Hükümet burada ne yaptı?" diye sorduğunu belirtti ve şunları söyledi: "Ayıptır ya. Serik hala Keson suyundan idare ediyor. Şimdi 1.5 yıl içerisinde DSİ ile su getiriyoruz" diye konuştu. Erdoğan, konuşmasında CHP'nin, MHP'nin ve BDP'nin ekonomide yaşanan iyileşmeleri görmek istemediğini ifade etti.(ANKA/SON)

(OE/ORH) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan (2/son): '2014'te Antalya'da Zulme Son Vereceğiz' - Son Dakika


Advertisement