Başbakan Erdoğan'ın 3 Yıldır Dargın Olan Baba-kızı Barıştırması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'ın 3 Yıldır Dargın Olan Baba-kızı Barıştırması

Başbakan Erdoğan\'ın 3 Yıldır Dargın Olan Baba-kızı Barıştırması

Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın: "Gönlü kırık baba evlat bir araya getirildi.

08.08.2014 21:10

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dargın baba-kızı barıştırmasına ilişkin, "Gönlü kırık baba-evlat bir araya getirildi. Babaya, Murat Aydın olarak gidip, barışmasını isteseydim kesinlikle kabul etmezdi. Baba, Başbakanımızı çok seven bir insan. Başbakanımızın selamı ve ön görüşmeleri olmasa bu iş olmazdı" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık 3 yıldır görüşmeyen baba-kızı barıştırmasına tanık olduğunu söyledi.

Zeytinburnu'nda yaşayan Fevziye Tahiroğlu'nun Erkan Özcan ile evlenme kararını, kızın Özbek asıllı babası Mahmut Tahiroğlu'nun kabul etmediğini belirten Aydın, buna rağmen kızın 3 yıl önce evlendiğini anlattı. Aydın, Özcan çiftinin Muğla'ya taşındığını ve düğüne gitmeyen baba Tahiroğlu'nun kızıyla bir daha görüşmediğini aktardı.

Sürekli babasıyla barışmanın yollarını arayan Fevziye Özcan'ın, bir program nedeniyle Muğla'da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'dan yardım istediğini ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

"Fevziye Özcan, yardım istediği Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektubu iletmesi için Soylu'ya vermiş. Mektubu alan Erdoğan, Fevziye Özcan vasıtasıyla baba Mahmut Tahiroğlu'nu aradı. Karşısındaki kişinin Başbakan Erdoğan olduğuna inanmayan Tahiroğlu, telefonu kapatmış. Başbakan Erdoğan da geçen salı günü beni aradı. Olayı anlattı. Başbakanımız babayı aradığı zaman kendisinin Recep Tayyip Erdoğan olduğuna inandıramadığını söyledi. Onun üzerine biz aileye gittik ve tanıştık. Başbakanımızın selamını ilettik. Tahiroğlu da bize, Başbakan kendisini aradığında arkadaşlarının 'Başbakan seni mi arayacak?' demeleri üzerine telefonu kapattığını söyledi."

Babanın evine ziyarete gitmeden önce kızı Fevziye Özcan'ı da ziyaret ettiğini belirten Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Mahmut Tahiroğlu'nun evine giderek, durumu anlattım ve kızıyla barışmasını istedim. Torununun fotoğrafını gösterdim. Başbakanın selamını da ilettikten sonra baba ikna oldu. Baba-kızı telefonda görüştürdük. Daha sonra uçak biletlerini aldık. Özcan, eşi ve çocuğuyla İstanbul'a geldi. Baba-kız ve torun kucaklaştı. Çok duygusal bir atmosferdi. Sonucu bildirmek üzere Başbakanımızı aradım. Aydın mitinginden çıkmış, Muğla'daki mitinge gidiyordu. 'Barıştırdık Başbakanım, sayenizde oldu' dedim. Başbakanımız helikopterde, kızımızın babası, kızımız ve damatla görüştü."

Başbakan Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı seçimi öncesindeki yoğunlukta Muğla'dan gelen bir mektupla ilgilenmesinin önemine dikkati çeken Aydın, "Gönlü kırık baba-evlat bir araya getirildi. Babaya, Murat Aydın olarak gidip barışmasını isteseydim kesinlikle kabul etmezdi. Baba, Başbakanımızı çok seven bir insan. Başbakanımızın selamı ve ön görüşmeleri olmasa bu iş olmazdı. Aile bir arada. Cumartesi oy kullanmak üzere Muğla'ya dönecekler" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'ın 3 Yıldır Dargın Olan Baba-kızı Barıştırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement