Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Dünya ekonomik krizlerle boğuşurken, Türkiye kriz lafını literatüründen çıkarabildiyse, önünü görebiliyorsa, dünyanın 10.büyük ekonomisi olmayı hedeflemişse, bu şüphesiz ki büyük bir Türkiye'nin varlığının"...

07.07.2012 14:31

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Dünya ekonomik krizlerle boğuşurken, Türkiye kriz lafını literatüründen çıkarabildiyse, önünü görebiliyorsa, dünyanın 10. büyük ekonomisi olmayı hedeflemişse, bu şüphesiz ki büyük bir Türkiye'nin varlığının işaretleridir" dedi.

Bozdağ, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi'nce düzenlenen "3. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri"nin açılışına katıldı.

Nida Tüfekçi Anıtı'ndan Cumhuriyet Alanı'na kadar kortej eşliğinde yürüyen Bozdağ, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikleri izledi.

Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Sürmeli Şenlikleri'nin kurumsallaştığını ifade ederek, valilik, belediye ve sivil toplum örgütlerinin gayretleriyle şenlik kutlamalarının her geçen yıl daha iyi noktaya geldiğini belirtti.

Şenliklerin bundan sonra da yıllarca yaşayarak Yozgat'ın ve Yozgatlı'nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılmasına hizmet edeceğini dile getiren Bozdağ, "Bu tür festival veya şenlikler, o ilde yaşayan insanların bululaşmasına, kaynaşmasına, diyarda ve gurbette olanlarla buluşmasına, kültürler arası bir geçişgenliğin sağlanmasına, buradaki özelliklerin buradan ayrılmış olanlarca öğrenilmesine ve onlara nakledilmesine çok büyük katkılar sunuyor" diye konuştu.

Türkiye'nin bütün dünya ülkeleri arasında saygıyla anılan bir ülke haline geldiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Dünya ekonomik krizlerle boğuşurken, Türkiye kriz lafını literatüründen çıkarabildiyse, önünü görebiliyorsa, dünyanın 10. büyük ekonomisi olmayı hedeflemişse, bu şüphesiz ki büyük bir Türkiye'nin varlığının işaretleridir. Şuanda büyük bir Türkiye var, güçlü bir Türkiye var. Dışarda, içerde, her yerde saygınlığı olan güçlü bir Türkiye var. Bunu doğmasının oluşmasının nedeni geceyi gündüze katarak çalışmak, bir olmak, beraber olmak, hizmetten başka bir düşünceyi taşımayan kadroların bu ülkeye ibadet aşkıyla çalışmasından kaynaklanıyor."

Türkiye'nin yeni demir ve karayollarıyla yeniden şekillendiğini anlatan Bozdağ, Yozgat'a yapılacak havaalanının yerinin Yozgat ile Sorgun ilçesi arasında olacağını bildirdi.

Güçlü bir Türkiye için değişimin şart olduğunu kaydeden Bozdağ "Eğitimden sağlığa bir çok alanda yeniliklere imza attık. İstiyoruz ki, Yozgatlı bu hizmetlerden daha fazla yararlansın ama yılların eksiklerini bir anda kapatmak mümkün değil. Diyanet İşleri Başkanlığı Yozgat'ta Diyanet Eğitim Merkezi kurulması yönünde çalışmalarını başlattı" diye konuştu.

Yozgat Valisi Necati Şentürk ise Yozgat'ın, zengin tarihi ve ihtişamlı kültürünün yanında gün görmemiş doğal güzelliklerini de festival aracılığıyla dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, 3 gün devam edecek şenliğin açılışında Bozok Mehtaran Takımı konser verdi. Ankara Matrak ekibi ve Azerbaycan Halk Oyunları ekibi de dans gösterisi sundu.

Muhabir: Özcan Güney/Tevfik Işık

Yayıncı: Abdurrahman Fatih Tekcan - YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement