Başbuğ'dan Engin Alan'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Başbuğ'dan Engin Alan'a Ziyaret

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Başbuğ: "Artık başta Balyoz süreci olmak üzere diğer casusluk davaları da dahil olmak üzere cezaevlerinde tutsak bulunanların bu tutsaklığına artık son verilmesinin son noktalarına geldiğimiz kanaatindeyim" TBB Başkanı Feyzioğlu: "Anayasa Mahkemesinin bir an.

03.04.2014 18:15

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Artık başta Balyoz süreci ve diğer casusluk davaları da dahil olmak üzere cezaevlerinde tutsak bulunanların bu tutsaklığına artık son verilmesinin son noktalarına geldiğimiz kanaatindeyim" dedi.

Başbuğ, Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde tutuklu Engin Alan'ı ziyaret etti. Yaklaşık 1,5 saat süren ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbuğ, Alan'ın kendi tabiriyle "bomba gibi" olduğunu belirtti.

Kendilerinin de onu "bomba gibi" gördüğünü ifade eden Başbuğ, 11 yaşında Türk ordusunun şerefli üniformasını giyen Alan'ın bu üniformayı 40 yıl şerefiyle ve onuruyla taşıdığını söyledi.

Alan'ın, ülkesine, milletine, silahlı kuvvetlere değerli hizmetlerde bulunduğunu aktaran Başbuğ, şöyle konuştu:

"Alan, emekli olduktan sonra da MHP'den milletvekili seçimlerinde aday gösterilen, Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçime girmesinde hukuken hiçbir engel görülmeyen, seçime giren ve Türk halkının oylarıyla milletvekili seçilen ama bugün Meclis'te bulunmayan tek milletvekili. Bunu kabul etmemiz, benimsememiz mümkün değil. Engin Alan, geçmişte silahlı kuvvetlerdeki hizmetleriyle sivrilen, değerli bir noktaya gelen ve cezaevine girdikten sonra da duruşuyla tavrıyla davranışlarıyla adeta abideleşen arkadaşlarımızdan bir tanesi. Dolayısıyla bugün Engin Alan da bu yaşanılan hukuk cinayetleri sürecinde adeta simge olmuş arkadaşlarımızdan birisi."

"Bugün Mecliste görevini yapamayan tek  milletvekili"

"Alan ve diğer silah arkadaşlarının cezaevlerinde tutsak oluşunun sadece onlara yönelik bir saldırı olmadığını" öne süren Başbuğ, şu görüşleri savundu:

"Bu her şeyden önce Türk Silahlı Kuvvetlerine ve bunun yanında Türk milletinin iradesine yapılan bir saldırıdır. Türk milletinin iradesi, seçimle arkadaşımızı milletvekili olarak Meclis'e gönderiyor ancak bugün kaldırılan ama kararları hala tartışılan mahkemenin kararlarıyla bu arkadaşımız milletvekilliği görevini yerine getiremiyor. Tabii burada Meclis'in de kanaatimce önemli sorumluluğu var. Bugün Mecliste görevini yapamayan tek  milletvekili. Dolayısıyla bu saldırılar sadece kişilere değil, Türk ordusuna ve Türk milletine yönelik birer saldırıdır. Bu nedenle ben artık başta Balyoz süreci olmak üzere diğer casusluk davaları da dahil olmak üzere cezaevlerinde tutsak bulunanların bu tutsaklığına artık son verilmesinin son noktalarına geldiğimiz kanaatindeyim. Dolayısıyla aziz milletimden şunu istiyorum 'Artık yeter deyin', zaman, geldiğimiz nokta budur."

Başbuğ, soru üzerine yarın da Mamak Cezaevine giderek buradaki arkadaşlarını ziyaret edeceğini, daha sonra da İzmir'e gidip burada bulanan silah arkadaşlarını ziyaret edeceğini aktardı.

- Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise 750 avukatın Ankara'da sahada olduğunu, milli iradenin sandığa doğru yansıması için gece gündüz mücadele verdiklerini belirterek sözlerine başladı.

Engin Alan'ın millete yönelik mesajını getirdiklerini ifade eden Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Sebahat Tuncel ile bire bir aynı durumda olduğu halde hala Anayasa Mahkemesinin kendi durumuyla ilgili karar vermemiş olmasını not ettiğini ifade etmiştir. Ancak, kendisiyle ilgili herhangi bir talebinin de olmadığını ve zindanda görev yapmaya devam ettiğini özellikle ifade etmiştir. Kendisini mahkum olarak görmediğini, özel görevli mahkemelerin vermiş olduğu kararların kendini milletin vicdanında sadece akladığını söylemiştir. Cümlesi aynen şöyledir, 'Atatürk'ün önderliğinde Türk milleti bu sınavdan da başarıyla çıkacaktır. Balyoz mağdurları özgürlüklerine mutlaka kavuşacaktır. Vatan toprağa asla bölünmeyecektir.' Bunu özellikle Türk milletine duyurmak istediğini söylemiştir, bana da bu şerefli aracılık görevi düşmüştür."

Özel görevli mahkemelerin kaldırıldığını ancak adil yargılama yapmaksızın verdikleri kararlar nedeniyle halen insanların cezaevlerinde, ailelerinin de evlerinde zulüm gördüğünü savunan Feyzioğlu, "Yasama organının derhal bu haksızlığa, bu zulme çözüm üretmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu davaların tamamı çökmüştür"

Hurşit Tolon'un tahliye talebinin reddine ilişkin mahkeme kararını "ibretlik bir karar" olarak nitelendiren Feyzioğlu, "Bu davaların tamamı çökmüştür ve Türk milletinin ısrarlı talepleri, baskısı ve sizlerin de aracılığıyla sonuç alınacaktır. Anayasa Mahkemesinin bir an önce başta Engin Alan olmak üzere ardından yeni yapılan müracaatları değerlendirmek suretiyle öncelikle Balyoz davasında özgürlük yolunu açmasını artık bekliyoruz. Yasama organından da özel görevli mahkemelerin tüm mağdurlarına çözüm üretmesini açıkça talep ediyoruz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbuğ'dan Engin Alan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement