Başkale'de Kadınların Yardım Parası Kuyruğu Çilesi - Son Dakika
Güncel

Başkale'de Kadınların Yardım Parası Kuyruğu Çilesi

Başkale\'de Kadınların Yardım Parası Kuyruğu Çilesi

Van'ın Başkale İlçesi'nde PTT Müdürlüğü'nde Şartlı Nakit Transferi kapsamında dağıtılan eğitim yardımından yararlanmak isteyen kadınlar, izdihama yol açtı.

12.01.2012 12:48

Van'ın Başkale İlçesi'nde PTT Müdürlüğü'nde Şartlı Nakit Transferi kapsamında dağıtılan eğitim yardımından yararlanmak isteyen kadınlar, izdihama yol açtı. Yaşanan personel sıkıntısı nedeniyle PTT Müdürü bile işlemlere bakıp, kuyruğu eritmeye çalıştı.

Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanması için uygulanan Şartlı Nakit Transferi'nden yararlanmak isteyen yüzlerce kadın, sabah erken saatlerden itibaren çocukları için verilen 30 ile 55 lira arasındaki eğitim yardımını almak için Başkale PTT Müdürlüğü'ne geldi. Dondurucu soğukta PTT önünde kuyruğa giren kadınlar, mesainin başlamasıyla içeriye alındı. Ancak kadınların bir an önce içeri girmek istemeleri izdihama yol açtı. Bir an önce gişelere ulaşmak için oluşan izdihamda bazı kadınlar ile yanlarında bulunan çocukları ezilme tehlikesi geçirdi.

Başkale PTT Müdürlüğü'nde yaşanan personel sıkıntısı da işlemlerin yavaş yapılmasına neden olunca tartışmalar büyüdü. Sıkıntı nedeniyle PTT İlçe Müdürü Ahmet Parlak da gişe işlemleri yapmaya başladı. Özellikle Şartlı Nakit Transferi ödemelerinin yapıldığı günlerde PTT'de diğer işlemlerin yapılamaz duruma geldiğini belirten diğer kişiler de basit bir işlem için saatlerce beklediklerini söyledi.

Kuyrukta bekleyenlerden Müjdat Sabak, yetkililerin konuya çözüm bulması gerektiğini belirterek, "3 gişesi bulunan PTT'de yalnızca iki gişe işlem yapıyor. Bu da uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Çoğumuz köylerden geliyoruz. Uzun kuyruklar nedeniyle bazen minibüslere yetişemiyoruz. ve köye dönmek için taksi tutmak zorunda kalıyoruz. Bunun yanında ufak bir işlem için saatlerce ayakta bekleyen yaşlılar oluyor. Yetkililerin konuya çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

PTT İlçe Müdürü Ahmet Parlak ise personel sıkıntısı yaşadıklarını ve en kısa zamanda bu soruna çözüm bulunacağını söyledi. Personel alınması için girişimde bulunduklarını söyleyen Parlak, "Çok yoğun olan bu günlerde memurlarım gibi ben de gişe işlemlerine bakıyorum. Bu sıkıntıları azaltmak için büyük çaba harcıyoruz. Müdürlüğümüzde yaklaşık 20 ayrı işlem yapılmaktadır. Durum böyle olunca ister istemez yoğunluk yaşanıyor. Zaten bu ödemelerin yapıldığı günlerdeki yoğunluk sadece bizim değil bölgenin sıkıntısı. Buna rağmen çalışanlarımız özverili bir şekilde sürdürüyoruz" diye konuştu. - Van/ Başkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkale'de Kadınların Yardım Parası Kuyruğu Çilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement