Başkan Devreye Girdi, Taş Ocağı Kavgası Kan Davasına Dönüşmeden Son Buldu - Son Dakika
Güncel

Başkan Devreye Girdi, Taş Ocağı Kavgası Kan Davasına Dönüşmeden Son Buldu

Başkan Devreye Girdi, Taş Ocağı Kavgası Kan Davasına Dönüşmeden Son Buldu

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde 2 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın kan davasına dönüşmemesi için araya giren Belediye Başkanı Akdoğan, olaya karışan ailelerin mensuplarını barıştırdı.

25.09.2011 18:08

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde taş ocağının işletilmesi yüzünden çıkan ve 2 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın kan davasına dönüşmemesi için araya giren Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, verdiği yemekte olaya karışan ailelerin mensuplarını barıştırdı.

Uluyatır Beldesi'nde 14 gün önce, beldede faaliyet gösteren taş ocağının kaldırılmasını isteyen ailelerle, buna karşı çıkanlar arasında kavga yaşandı. Silahlı kavgada 21 yaşındaki Kemal Yaldız ve 40 yaşındaki Gazi Yalçınkaya öldü, 53 yaşındaki Cevdet Yalçınkaya, 18 yaşındaki Ali Yalçınkaya ve 16 yaşındaki Tugay Bozyılan tabanca ile vurularak yaralandı.

KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR

Olayın ardından aynı beldede yaşayan Yaldız ve Yalçınkaya aileleri arasında başlayan husumetin kan davaya dönüşmesine izin vermeyen Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, her iki ailenin büyükleri ile görüşüp, bu duruma son vermelerini istedi. Aileleri ikna etmeyi başaran Başkan Akdoğan, ilçedeki bir alışveriş merkezinin restoranında barış yemeği düzenleyerek her iki ailenin barışmasını sağladı.

Başkan Akdoğan, "Bizler sadece üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Burada en büyük ve en önemli görevi her iki ailenin sağduyulu insanları gerçekleştirmiştir. Ben bu barışın sağlanmasına katkı sağlayan ve bizleri kırmayan ailelere sonsuz teşekkür ediyorum" diyerek aileleri kucaklaşmaya davet etti.

Barış yemeğine katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ise "Her iki aileden isteğim bu gün itibariyle geçmişte yaşanan olayın unutulması ve bundan sonra hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleridir. 'Kol kırılır, yen içinde kalır' misali bizler olayın yaşandığı o günü yaşanmamış bir gün olarak kabul edeceğiz ve bu acımızı bizler hep birlikte kalbimize gömeceğiz" dedi.

Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz de "Bu tür olayların altında yatan en büyük etken aklın, hakkın ve hukukun dışında işler yapmaya kalkışmamızdır. İşte böyle olunca bizlerin ve hiç kimsenin istemediği olaylar meydana geliyor. Ben bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyor. Bu barışı sağlayan Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'a katkılarından sağduyularından dolayı her iki ailelere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'SEBEBİ CAHİLLİK'

Düzenlenen barış yemeğinde her iki aile adına konuşan Uluyatır Belde Belediye Başkanı Vedat Ünlü de şöyle konuştu:

"Bizler yeryüzünde yaşayan insanlar olarak aynı havayı soluduğumuz şu ortamda birbirimize bağlı kalmalı, kin ve nefreti ortadan kaldırmak zorundayız. Bizler bu olayın sebebine cahillik diyoruz. Ancak bugün bu cahilliğe ve yaşanan tatsızlığa son vermek için değerli büyüklerimizin katkılarıyla hep birlikte burada bulunuyoruz. Bu nedenle bu barış ortamını sağlayan Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'a teşekkür ederim."

Barış yemeği her iki ailenin protokol huzurunda kucaklaşması ve İlçe Müftü Vekili Şaban Anuştekin'in okuduğu dualar ile son buldu.

- Gaziantep/ Nizip

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Devreye Girdi, Taş Ocağı Kavgası Kan Davasına Dönüşmeden Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement