Başkan Ergün Esnaf Sofrasında - Son Dakika
Güncel

Başkan Ergün Esnaf Sofrasında

Başkan Ergün Esnaf Sofrasında

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Kuyumcular Derneği tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğine katıldı.

12.08.2011 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Meydanı yenilemesinden, Bedesten Meydanı projesine kadar birçok konuda esnafa ve Manisalılara güncel gelişmeler hakkında bilgi verdi. Ergün, hizmeti severek yaptıklarına da dikkat çekerek; "Biz hizmeti severek yapıyoruz. Bunu tüm Manisalılar da biliyor" diye konuştu.

Kapalı Çarşı'da düzenlenen iftar yemeğine Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Belediye Meclis üyeleri, Manisa Kuyumcular Derneği Başkanı Ahmet Özövgü ve çok sayıda esnaf katıldı. İftar topunun patlamasıyla birlikte okunan duaların ardından, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, esnafla birlikte oruç açtı. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Manisa Kuyumcular Derneği Başkanı Ahmet Özövgü, "Manisa'mıza önemli projeler yapan ve kentimizi güzelleştiren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten kentimiz 2,5 yılda çok göze çarpan bir şekilde güzelleşti. Biz her zaman esnaflar olarak Belediye Başkanımızın bir 5 yıl daha görev yapmasını arzu ediyoruz. Bu bizim temennimiz gerçekten isteriz." dedi.

Ayakları Üzerinde Duran Belediye

Özövgü'nün ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Ramazan ayının önemine vurgu yapan Başkan Ergün, böyle güzel bir ayda esnafla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Göreve geldikleri ilk bir yıl içinde Belediye'nin içinde bulunduğu durumdan dolayı hizmet üretmediklerini, ancak kendi ayakları üzerinde durabilen bir Manisa Belediyesi'nin temellerini oluşturduklarını anlatan Başkan Ergün, "Bu sürenin ardından geçen 1,5 senede yaptığımız o hazırlıkların çalışmalarını başlattık. Bu çalışmalar bugün hiçbir ayrım gözetmeden tüm mahallelerde devam ediyor, 45 mahallede başlattığımız çalışmalarda yaklaşık 20 tane mahallede çalışmalarımızı tamamladık. Geri kalan bir kısım yerlerde çalışmalar devam ediyor, diğer bir kısım yerlerin de ihaleleri yapılıyor" dedi.

Proje Olurları Birer Birer Geliyor

Manisa'nın daha yaşanabilir bir kent olması, ailelerin, çocukların ve gençlerin huzur içerisinde gezebilecekleri sosyal alanların arttırılması noktasında Manisa Belediyesi'nin çalışmalarının devam ettiğini de belirten Başkan Ergün, "Yılbaşına kadar diğer projelerimizin de startını vereceğiz. Bunların ilki Cumhuriyet Meydanı Projesi. İller Bankası'ndan oluru alındı, önümüzdeki haftadan itibaren ihale sürecine çıkıyoruz. Kenan Evren Sanayi Sitesi Kavşağı, her şeyiyle çalışmaları bitti, şu anda Ankara'da İller Bankası'nda tasdikini bekliyor. Manisa'nın çehresini değiştirecek, kentin beton binalardan ibaret olmadığını gösterecek, 170 dönümlük alan üzerine yapmayı planladığımız Kent Parkı Projesi'nin de inşallah yılbaşına kadar startını vereceğiz. Yani bir futbol sahasının 7 bin 200 metrekare olduğunu düşünürseniz, 170 dönümün hesabını da siz yapın. Bu proje gerçekten Manisa'nın en önemli ihtiyaçlarından biri olan sosyal yaşam alanı ihtiyacını giderecek." dedi.

Yeni Garaj Yılbaşında Başlıyor

Yeni Otogar Projesi ile ilgili çalışmaların da zemin etüt çalışmaları ile üst yapı proje çalışmaları bu ay sonu itibariyle tamamlanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, şöyle dedi: "İnşallah bunun da startını yılbaşına kadar vermiş olacağız. Laleli Gençlik Merkezi projemizle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Çanakkale Şehitleri Anıtı projesi ile ilgili İller Bankası kararı geldi. Bunun da ihalesi gerçekleştirildi. Tahmin ediyorum çok kısa süre içerisinde Saruhan Oteli önündeki Atatürk Sergi Salonu ve Çanakkale Şehitler Anıtı projesine de başlayacağız."

Subay Lojmanları'nda Top Maliye Bakanlığı'nda

Bunların yanı sıra Manisa'nın otoparkla ilgili önemli sorunları olduğunu belirten Başkan Ergün, "Yaklaşık 10 ay önce sayın paşamızla yaptığımız anlaşmanın izni Milli Savunma Bakanlığı'ndan geçti, şu an Maliye Bakanımızın önünde. Tahmin ediyorum ki, bir hafta ya da 10 gün içerisinde Sayın Bakanımız da olur vererek, Subay Lojmanları yerine yapacağımız, o bölgedeki binaların yapısına uygun olarak projelendireceğimiz, 4 katlı yaklaşık 450 araç kapasiteli otopark çalışmalarına başlayacağız. Bunun yanı sıra Hatuniye Camii ile Hükümet Konağı arasındaki alan ile ilgili başvurumuzu da Anıtlar Kurulu'na yaptık. Önümüzdeki hafta içerisinde Anıtlar Kurulu'ndan ekip, burada ön incelemelerini yapmak üzere gelecekler. Onların oluruna müteakip burada ikinci bir yeraltı otoparkı yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Bedesten Meydanı Proje Görselleri Vatandaşlarla Paylaşılacak

Bedesten Meydanı ile ilgili, yaklaşık 15-18 ay önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne müracaat ettiklerini hatırlatan Başkan Ergün, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile bazı sıkıntılarımız vardı, bu sıkıntıları geçtiğimiz ay içerisinde aştık. Onlarla da gerekli protokol anlaşmalarımızı yaptık. Geçtiğimiz dönemde Manisa'da yaşayan bir vatandaşın Çevre Koruma İmar Planı'na itirazı nedeniyle Manisa'nın koruma imar planı düştü. Yaklaşık 7-8 aydan beri sürdürdüğümüz çalışmayla bütün Manisa'nın Koruma İmar Planı çalışması tamamlandı. Önümüzdeki hafta Anıtlar Kurulu'nun gündemine gelecek bu konu. Orada bu Koruma İmar Planı çalışması onaylandıktan sonra, Bedesten Meydanı ve şu an bulunduğumuz Kapalı Çarşı arasındaki dükkânları kapsayan proje çalışmaları, birkaç eksik dışında hazır. Bu bölge ile ilgili projelerin animasyon gösterilerini de yaklaşık 10-15 gün içerisinde vatandaşlarımızla paylaşacağız" dedi.

Hizmeti Severek Yapıyoruz

Önlerinde 2,5 yıl gibi bir süre kaldığını ve bu süre içerisinde bazı konuları konuşmanın erken olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şunları söyledi: "Tabi önümüzde 2,5 yıl var. Geçtiğimiz 15 gün öncesi canlı yayında yapmış olduğum bir açıklama içerisinden çekilen bir kelime var. O kelimenin artık üzerinde konuşmak istemiyorum. Her şey kader ve yazgı meselesi, nasip meselesi. 2,5 sene sonrasına, yarına çıkacağımızı yalnızca Allah bilir. O açıdan bugünden bir şeyleri konuşmak yanlış olur. O gün o canlı yayında ben bu işin çok meşakkatli olduğunu belirtmiştim. Gerçekten bu kadar zor olduğunu benim de tahmin etmediğimi belirtmiştim. Aileme ve çocuklarıma zaman ayıramadığımı belirtmiştim. Canlı yayında gazeteci kardeşim iki buçuk yıl sonra aday olup olmayacağım konusunda bir niyetim olup olmadığını sordu. Ben de bugün itibariyle niyetimin olmadığını ifade ettim. Yani o akşam itibariyle. O niyet, ertesi gün 'Başkan aday değil' diye tüm gazetelerde yer aldı. Sonuç itibariyle bunları konuşmak için erken.Daha 2,5 yıl var, 2,5 yıl sonra ne olur, ne biter bilemeyiz. Ama biz hizmeti severek yapıyoruz. Bunu tüm Manisalılar da biliyor."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ergün Esnaf Sofrasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement