Türk demokrasi tarihinin kara lekesi 27 Mayıs darbesi - Son Dakika
Güncel

Türk demokrasi tarihinin kara lekesi 27 Mayıs darbesi

Türk demokrasi tarihinin kara lekesi 27 Mayıs darbesi

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Türk demokrasi tarihinin kara lekelerinden 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

26.05.2021 15:22  Güncelleme: 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Türk demokrasi tarihinin kara lekelerinden 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhuriyet tarihi boyunca karşı karşıya kalınan darbe ve darbe girişimlerinin Türkiye'de unutulmaz yaralar açtığını belirten Gülsoy, ülkenin her darbe sonrasında siyasi, sosyal ve ekonomik olarak daha geriye gittiğini anımsattı.

"Tüm darbeleri lanetliyorum. Aradan geçen 61 yıla rağmen 27 Mayıs darbesini yapanlar milletin millet vicdanında mahkum olup lanetlenmektedir" ifadelerini kullanan Gülsoy, şunları kaydetti:

"Darbeler ve darbe girişimleri sadece demokrasimize zarar vermiyor. Ülkemizin ekonomik kalkınmasını da engelleyip kazanımlarımızı geriye götürüyor. Aradan geçen 61 yıla rağmen, milletimiz darbecileri lanetle anarken, idam edilen Başbakan ve bakanlarına ise 'demokrasi şehidi' muamelesi yapmıştır. 27 Mayıs darbesi, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat postmodern darbesi, 27 Nisan muhtırası ve nihayet 15 Temmuz hain darbe girişimi ülkemizde demokrasiye karşı yapılmış en alçak girişimlerdir. Birçoğu dış mihrakların destek ve kışkırtması ile gerçekleşen bu darbe veya darbe girişimleri olmasaydı bugün Türkiye ekonomik, siyasi ve sosyal manada bir bu kadar daha büyürdü. Kayseri'nin en büyük meslek örgütü olarak ekonomik kalkınmamızı da durduran hatta geriye götüren tüm darbeleri lanetlediğimizi bu vesile ile ifade etmek istiyorum."

Gülsoy, Menderes ve iki bakanının idamından sonra Celal Bayar ve diğer Demokrat Partililerin Kayseri Cezaevine getirildiğini hatırlatarak, Kayseri halkının çoğunluğunun 27 Mayıs darbesine karşı çıktığını belirterek, "DP'lilerin Kayseri cezaevine getirilmesinden sonrada büyüklerimiz, sürekli cezaevini ziyaret etti. Cezaevindeki yakınlarını görmeye gelen DP'lilerin ailelerine Kayserililer kucak açtı, ev sahipliği yaptı. Kayseri, 61 yıl önce yapılan darbenin ve idamların karşısında ve demokrasinin yanında duruşunu da net olarak ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk demokrasi tarihinin kara lekesi 27 Mayıs darbesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement