16-17 Mayıs tarihlerinde Alanya Konaklı'da gerçekleştirilecek çalıştayda; Antalya, Burdur ve Isparta ekonomilerinde büyük öneme sahip tarım sektörünün mevcut durum analizi yapılacak, sorunları ve çözüm önerileri çalışma gruplarında ele alınacak.
BAKA TR61 (Antalya, Isparta, Burdur) bölgesinin kalkınmadaki yol haritası olacak yeni bölge planı hazırlıkları çalışmalarını sürdürüyor. 2014-2023 Bölge Planı hazırlığı için Alternatif Turizm, Kentsel Gelişim Senaryoları ve Doğaltaş çalıştaylarını gerçekleştiren BAKA, Batı Akdeniz için büyük öneme sahip tarım ve hayvancılık sektörünün mevcut durum analizi, sorunları ile çözüm önerilerinin ele alınacağı çalıştay düzenledi. BAKA, çalıştayı Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nin akademik katkıları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü ile Antalya Tarım Kooperatifleri Birliği işbirliğiyle gerçekleştirecek.
Batı Akdeniz'deki Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlükleri, akademisyenler, ziraat odaları, tarım kredi ve tarımsal kalkınma kooperatifleri, ihracatçı birlikleri gibi tüm paydaşların katılması beklenen çalıştay, Alanya Konaklı'da 16 Mayıs'ta başlayacak. İlk gün 3. Alanya İyi Tarım Şenliği ve TARSER Tarım Girdileri Sergisi Alanı gezisi sonrasında katılımcılar, çalıştayın gerçekleştirileceği MC Mahberi Beach Otel'e geçecek. Öğleden sonra saat 15.00'de açılış konuşmalarıyla başlayacak çalıştayda panel yapılacak. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Orhan Özçatalbaş'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek çalıştayın ikinci günü ise, Sebzecilik, Meyvecilik, Hayvancılık, Üretici Örgütleri ve Tarımsal Danışmanlık ve Yayım ile İhracat Ürünleri ana başlıklarında 5 çalışma grubu oluşturulacak. Antalya, Isparta ile Burdur'un tarım potansiyellerinin tartışılacağını, tarım alanında yeni tekniklerin ele alınarak fikir alışverişinin yapılacağı çalışma grupları, gün boyu süren toplantılarının ardından mevcut durum analizi ve çözüm önerilerini tüm katılımcılarla sunumlarla paylaşıp raporlaştırılacak.
Son Dakika › Güncel › Batı Akdeniz Tarım Çalışytayı Alanya'da - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.