Baü Eski Rektörü Prof. Dr. Saylan, Kalp Krizinden Öldü - Son Dakika
Güncel

Baü Eski Rektörü Prof. Dr. Saylan, Kalp Krizinden Öldü

Baü Eski Rektörü Prof. Dr. Saylan, Kalp Krizinden Öldü

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) eski Rektörü 65 yaşındaki Prof. Dr. Şerif Saylan, kalp krizinden yaşamını yitirdi.

21.10.2015 15:46

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) eski Rektörü 65 yaşındaki Prof. Dr. Şerif Saylan, kalp krizinden yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Saylan, BAÜ'de yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

BAÜ Mühendislik- Mimarlık Fakültesi'ndeki odasında dün akşam saatlerinde rahatsızlanan Prof. Dr. Şerif Saylan, BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Prof. Dr. Saylan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Prof. Dr. Saylan için bugün saat 11.00'de yıllarca öğretim üyesi olarak çalıştığı ve iki dönem de dekanlık yaptığı Mühendislik- Mimarlık Fakültesi önünde tören düzenlendi. Görev başında yaşamını yitiren Prof. Dr. Saylan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra Zağnospaşa Camii'ne getirildi. Saylan, öğlende kılınan cenaze namazının ardından Çınarlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, üniversite öğretim üyeleri ve çalışanları ile çok sayıda kişi cenaze törenine katıldı. Prof. Dr. Saylan'ın eşi Prof. Dr. Nevin Saylan, taziyeleri kabul etti.

ŞERİF SAYLAN KİMDİR?

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde 1950 yılında doğan Prof. Dr. Şerif Saylan, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. ABD'nin George Washington Üniversitesi'nde doktora çalışması yaptı. 1983'de Türkiye'ye döndü. Balıkesir Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde yardımcı doçent olarak göreve başladı. 1991 yılında doçent, 1993 yılında profesör unvanını kazandı. 1984 yılından günümüze dek 30 yılı aşkın bir süre Balıkesir Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde çeşitli idari görevlerde bulundu. 1998-2002 yılları arasında rektör yardımcılığı, 1999-2005 yılları arasında da 2 dönem fakülte dekanlığı görevlerini üstlendi. 2006- 2010 yılları arasında Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlendi. Almanya, Bahreyn ve ABD'de çeşitli araştırmalara katıldı. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baü Eski Rektörü Prof. Dr. Saylan, Kalp Krizinden Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement