Bayanlar Tekerlekli Basketbol Şampiyonası Gaziantep'te Başladı - Son Dakika
Güncel

Bayanlar Tekerlekli Basketbol Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

Bayanlar Tekerlekli Basketbol Şampiyonası Gaziantep\'te Başladı

Kamil Ocak Spor Salonu'nda gerçekleşecek şampiyona için açılış töreni gerçekleştirildi.

25.06.2014 13:54  Güncelleme: 13:48

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun (TBESF) organizasyonunda ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Garanti Tekerlekli Sandalye 1. Türkiye Bayanlar Basketbol Şampiyonası" Gaziantep'te başladı.

Tüm Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde mücadele eden takımların bayan sporcularından oluşan ve 4 takım ile ortalama 40 engelli bayan basketbolcunun katıldığı şampiyona 3 gün sürecek.

Tören öncesi şampiyonanın anlam ve önemine dair açıklamalarda bulunan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Bülent Yağar, turnuvayı buraya almalarındaki en büyük nedenin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olduğunu söyledi. Şahin'in bir engelli ve kadın dostu belediye başkanı olduğunu vurgulayan Yağar, "Bakanlığı döneminden de çok iyi tanıdığımız Başkanımız Fatma Şahin bize kucak açtı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ ise, belediye bünyesinde kurdukları Engelli Daire Başkanlığı ile engellilere gösterdikleri ilgi ve alakanın önemine dikkat çekti. Engelli Daire Başkanı Yusuf Çelebi'nin görevine başladığını anımsatan Karadağ, Çelebi'nin önderliğinde engellilere yönelik bir çok yenilikler yapacaklarını belirtti. Karadağ, şampiyona katılan tüm engelli sporculara ve katılımcılara başarılar diledi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ise, bu sıcak havada mücadele veren tüm engelli sporculara başarılar diledi. Çakıroğlu, şampiyona destek veren tük kuruluşlara teşekkür ederek, buradan milli takımlara iyi basketbolcuların seçilmesi dileğinde bulundu.

Öte yandan, günün ilk maçında Potanın Sultanları Takımı Sihirli Bilekler Takımını 28–24 skorla yenmeyi başardı.
Organizasyonun açılışına Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, TBESF Başkan Vekili Bülent Yağar, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdulkadir Gözegir, Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Ömer Faruk Şiran, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Geliştirme Kurulu Başkanı Hulusi Kalender ve engelli sporcular ile yakınları katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bayanlar Tekerlekli Basketbol Şampiyonası Gaziantep'te Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement