Bdp'den Öcalan İçin Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bdp'den Öcalan İçin Basın Açıklaması

Bdp\'den Öcalan İçin Basın Açıklaması

Bdp Hakkari ve Yüksekova Örgütleri Tarafından Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den Çıkmak Zorunda Bırakılmasının 12'nci Yıldönümü Olan 9 Ekim Nedeniyle Basın Açıklaması Yapıldı.

08.10.2010 04:35

BDP Hakkari ve Yüksekova örgütleri tarafından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkmak zorunda bırakılmasının 12'nci yıldönümü olan 9 Ekim nedeniyle basın açıklaması yapıldı. İl yöneticisi Sinan Kaya, Öcalan için 9 Ekim'i 'Uluslararası komplosu' olarak nitelerken "Uluslararası komplonun gerçekleşmesinden bu yana devlet ve AK Parti hükümetinin Kürt sorununu bastırma, imha etme ve oyalama girişimlerinin artık sonuç vermediğinin anlaşılması gerektiğini altını çizmek istiyoruz" dedi.

BDP Hakkari İl binası önündeki basın açıklamasına BDP'li Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç ve 50 kadar partili katıldı. Basın açıklamasının metni BDP il Yöneticisi Sinan Kaya tarafından okundu. Kaya, Öcalan'a yönelik uluslararası komplunun 12'nci yıldönümünün yaklaştığını bunu protesto ettiklerini söyledi. Kaya, şöyle devam etti:

"Kürt Halk Önderi sayın Öcalan'ın büyük hassasiyeti, yoğun çabalarına paralel olarak Kürt özgürlük hareketi ve Kürt halkının yürüttüğü demokratik mücadele çizgisiyle Türk ve Kürt halkını birbirine kırdırma girişimi olan 9 Ekim uluslararası komplo gerçeğiyle mücadele edilerek büyük oranda boşa çıkartıldı. Yaşadığımız çatışmasızlık ortamında yapılan askeri operasyonlar ve demokratik siyaset yürüten bir çok parti yöneticimize karşı yoğun tutuklama operasyonları bu süreci zorlamaktadır. En son olarak yapılan referandumda da Kürt halkının meşru demokratik haklarının olmadığı bir anayasayı kabul etmeyeceklerini demokratik özerklik çözümüne onay verdikleri açıkça ifade etmişlerdir. Dolayısıyla Kürt halk önderiyle yapılan görüşme ve diyaloğun barışa verilmesi gerektiğini, Kürt halkının meşru demokratik haklarının zamana bırakılarak oyalama ve aldatma girişimlerini kabul etmeyeceğimizi her zamankinden daha çok demokratik mücadelemizi yükselteceğimizi 9 Ekim uluslararası komplosu nedeniyle bütün kamuoyuna, devlete ve AKP hükümetine bir kez daha hatırlatmak istiyoruz."

Yüksekova İlçesi'nde de BDP ilçe binası önünde toplanan aralarında ilçe Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, BDP ilçe Başkanı Hüsnü Bulgan, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, BDP yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişi '9 Ekim Komplosunu Kınıyoruz' pankartı eşliğinde Özgürlük Meydanı'na kadar yürüdü.

Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasından sonra 'konsarvari' bir şekilde kaçırılarak Türkiye'ye teslim edildiği öne sürülen açıklamada "Kürt Halkı olarak, ilk günde olduğu gibi, bundan sonrada Sayın Abdullah Öcalan'a bağlı kalacağımızı ona yapılacak herhangi bir saldırı veya yönelime karşı sessiz kalmayacağımızı bir kez daha açıkça belirtiyoruz. Bu temelde ya onurlu bir yaşam yada görkemli bir direniş diyoruz" denildi. BDP'liler daha sonra sesizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bdp'den Öcalan İçin Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement