Bdp'li Tutukluların Serbest Bırakılması İçin Taksim'e Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Bdp'li Tutukluların Serbest Bırakılması İçin Taksim'e Yürüdüler

Bdp\'li Tutukluların Serbest Bırakılması İçin Taksim\'e Yürüdüler

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu Üyeleri Bdp'li Tutukluların Serbest Bırakılması Talebiyle, Galatasaray Lisesi Önünden Başlayarak Taksim Meydan'a Yürüdü.

12.11.2010 03:31

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu üyeleri BDP'li tutukluların serbest bırakılması talebiyle, Galatasaray Lisesi önünden başlayarak Taksim Meydan'a yürüdü. "Savaşı sustur, barışı yükselt" sloganıyla meydana gelen grup Türkçe ve Kürtçe olarak basın açıklaması okudu. Koalisyon üyeleri adına basın açıklamasını okuyan İlkay Akkaya ve Yıldız Önen, "Tüm toplumda, kalıcı bir barış sürecinin şekillenebileceği duygusu güçleniyor. Hükümet, eğer barış ve diyalog sürecinin gelişmesini istiyorsa, aralarında belediye başkanlarının ve seçilmiş siyasilerin de olduğu tutukluların serbest bırakılması için görüşünü açıklamalıdır" ifadelerini kullandı. Basın açıklaması ve yürüyüş çağrısında Kürt sorununda barışa giden yolda, Diyarbakır?da görülen KCK davasının gidişatı kritik bir önem taşıdığı belitilerek, BDP?li siyasetçilerin serbest bırakılması istendi.

Basın açıklamasının ardından eyleme destek veren KESK Genel Başkanı Sami Evren ve BDP İstanbul İl yöneticilerinden Dursun Yıldız da birer konuşma yaptı. Evren, "Diyarbakır'da asıl yargılanan Kürt Sorunudur. Aslında seçilmiş Belediye Başkanlarının şahsında Kürt halkı yargılanıyor. Yapılan tartışmalar hepimizin yıllardır bildiği tartışmalardan ibarettir. TRT Şeş'de yayın yaparken bilinmeyen dilde mi yayın yapıyorsunuz. Dolayısıyla bu davada kendi ana dilinde savunma hakkını engellerseniz anayasada ciddi değişiklikler yapamazsınız, eşit yurttaşlığı sağlayamazsınız" diye konuştu.

Yıldız ise, "Umarız ki; 21. yüzyıl yalanların, imhaların, tasfiyelerin, inkarların sonu olacaktır. Bu, özellikle Ortadoğu ve Türkiye halkları için doğru, hayırlı ve gerçekçi sonuçlar çıkaracaktır. Yerel seçimlerde AKP, BDP'nin karşısında Kürt coğrafyasında ağır bir yenilgi alınca bu sefer yenilgi karşısında intikam almaya kalkıştı. Eğer BDP'den seçilmiş Belediye Başkanlarını, Parti Meclisi üyelerini, ilçe başkanlarını, il başkanlarını, yani bin sekiz yüz kişiyi tutuklarsam BDP çökecektir diye düşündü. Amam çökmediğini ve gittikçe geliştiğini barış ve demokrasi yolunda, özgürlük yolunda, Kürt sorununun demokratik çözümü yolunda yılmadan, direnerek, hiçbir baskı altında kalmadan mücedelesine devam ediyor. Bunu başbakan da bilsin" dedi.

Basın açıklaması ve konuşmaların sonrasında eylemciler olaysız şekilde dağldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bdp'li Tutukluların Serbest Bırakılması İçin Taksim'e Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement