Bedri Baykam'ın "İçim Parçalanıyor" Sergisi Kadıköy'de Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bedri Baykam'ın "İçim Parçalanıyor" Sergisi Kadıköy'de Açıldı

Bedri Baykam\'ın "İçim Parçalanıyor" Sergisi Kadıköy\'de Açıldı

Ergenekon Davasına Dikkatleri Çekmek İçin Hazıladığı Serginin Açılışında Konuşan Baykam, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek'in Bizler İçin Silivri'de Nöbet Tutuyor Dedi

14.10.2010 19:53

Ergenekon davasına dikkatleri çekmek için hazıladığı serginin açılışında konuşan Baykam, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek'in bizler için Silivri'de nöbet tutuyor dedi

Baykam, sergiyi gezmesi ve için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de davet görderdiğini söyledi.

?

Sanatçı Bedri Baykam'ın "Ergenekon" davasına dikkat çekmek amacıyla hazırladığı "İçim Parçalanıyor" sergisi Kadıköy Belediyesi Cadde Bostan Kültür Merkezi'nde açıldı. Düzenlenen açılışa birçok davetli katıldı. Açılışta konuşan Bedri Baykam, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek'in bizler için Silivri'de nöbet tuttuğunu söyledi. Baykam'ın Ergenekon davası sanıklarının isimlerini andığı sırada davetlilerden alkış aldı. Baykam, sergiyi gezmesi ve için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de davet görderdiğini söyledi.

Türkiye'nin bir tünelden, sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyleyen Baykam: "Her etnik kökeniyle, her siyasi kimliğiyle bu ülke bizim ülkemiz. Bu toprakları beraber paylaşıyoruz. Bu zorgünleri beraber atlatacağız." dedi. Böyle bir sergiyle toplumsal bir bilinç yaratmayı hedeflediğini anlatan Baykam, "Sergide, bizim adımıza Silivri'de nöbet tutan, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek, Mehmet Haberal, Hikmet Çiçek ve savunmaları ile bizleri ağlatan genç subaylar var. Ayrıca bu yolda hayatını kaybetmiş, İlhan Selçuk, Türkan Saylan'a ait fotoğraflarından oluşan eserler var. Daha önceden bu yolda hayatını kaybetmiş, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, İsmet İnönü gibi demokrasi şehitlerimiz var. Tablolara aynalar koydum. Biz bu tablolarda kendimizi görüyoruz, bir özdeşleşme yaşıyoruz. Bu yanan ülke bizim, Cumhuriyet bizim, ulusal birliğimiz bizim. Bu topraklar hepimizin. Bu sorun hepimizin ve bu insanlar Silivri'de bizim adımıza nöbet tutuyor." şeklinde konuştu. Baykam ayrıca, sergiyi gezmesi ve için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de davet görderdiğini söyledi.

Bu sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduduğu dile getiren Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de, Baykam'ın toplumsal sorunları yüreğinde hisseden, topluma örnek bir sanatçı olduğunu söyledi.

Açılış törenine katılan Ahmet Taner Kışlalı'nın kızı Dolunay Uluç da, sergide babasının isminin geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 42 eserden oyuşan Bedri Baykam'ın sergisi, 24 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bedri Baykam'ın 'İçim Parçalanıyor' Sergisi Kadıköy'de Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement