Ben Engelliler İçin Ne Yapabilirim" Projesi - Son Dakika
Güncel

Ben Engelliler İçin Ne Yapabilirim" Projesi

Ben Engelliler İçin Ne Yapabilirim" Projesi

AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığı tarafından, “Ben Engelliler İçin Ne Yapabilirim“ projesi kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın da katıldığı törende, 27 engelliye akülü araç teslim edildi.

18.06.2014 23:22

AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığı tarafından, "Ben Engelliler İçin Ne Yapabilirim" projesi kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın da katıldığı törende, 27 engelliye akülü araç teslim edildi.

Canik Kültür Merkezi'nde(CKM) düzenlenen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Av. Mehmet Yılmaz, ilçe belediye başkanları, parti il yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda engelli katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Av. Mehmet Yılmaz, AK Parti'nin yapmış olduğu bu projeye katkı verenlere teşekkür etti.

Kendi ailesinde 3 engelli ile yaşayan bir insan olduğunu söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, "Bunlardan birisi eşimin ablası. Evlatlarımı büyüten halk diliyle görümcem. Kendisine minnet borçluyum. Kendisi yürüme engelli ancak yardımla yürüyebiliyor. Ama evlatlarımı büyüttü. Allah razı olsun. ve diğer iki engelli de benim biri kız kardeşim ve kız kardeşimin eşi işitme engelli. Dünya sesini hiç duymadan bugüne kadar geldiler. Onun için sizlerin mevcut sıkıntılarınızı herkesten biraz daha farklı anladığımı zannediyorum. Siyasetle uğraşan ve devleti yürüten tüm görevliler de sonuna kadar sizlerle beraber olacaktır. Bu vesileyle bugünkü programı düzenleyen hem dernek mensuplarına hem ilgili olan partimizin ve belediyemizin sosyal işlerle ilgili bölümlerine çok teşekkürler ediyorum" dedi.

Türkiye'de 8,5 milyon engelli nüfus bulunduğuna dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Bunu aileleriyle beraber, bu konuyu dert eden kişilerle beraber ele aldığımızda toplumumuzun yaklaşık yarısı belki çok daha fazlası bu konuyla ilgili. Bu konunun tasasını, derdini taşıyan ve çözümü için elinden geleni yapan kişilerden oluşmaktadır. İşte biz AK Parti olarak Sayın Genel Başkanımızın, Sayın Başbakanımızın başkanlığında iktidara geldikten sonra öncelik alanlarımızdan birisi olarak engellilerimizi gördük ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa 2005 yılında ilk engeliler kanunu çıkarttık. Düşünün neredeyse nüfusun yarısını ilgilendiren bir konu var ve 2005 yılına kadar bu konuyla ilgili herhangi bir kanuni düzenleme, tüzük, yönetmelik yok. Gelişmiş bir ülkeye, medeni bir ülkeye, Türkiye gibi çok köklü tarihi geçmişi olan bir ülkeye bu yakışmazdı. Ayrıca Anayasamız da ülkemizde, hükümetlere, devlete sosyal devlet olma görevini vermiş. İşte biz bunların gereği olarak ilk kanununu çıkardık. Yönetmelikleri, tüzükleri daha sonra anayasa değişikliğini yaparak bugüne kadar geldik. Tabi işimizi bitmedi. Çünkü adeta sıfırdan başlamıştık ve belli bir noktaya kadar getirdik. Ama bugün sevinerek görüyoruz ki siz değerli STK'ların katkısı, siz değerli kardeşlerimizin katkısı, geliştirdiği projeler ile verdiği desteklerle biz daha çok hızlı yol alacak ve bu eksiklerimizi en kısa sürede tamamlayacağız inşallah" şeklinde konuştu.

Daha sonra törene katılanlara engelliler mini bir konser verdi. Konserin ardından Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır ve AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş birlikte 26 engelli vatandaşa akülü araçların anahtarlarını teslim etti.

Anahtarlarını alan engelliler birlikte pasta kestirip yeni akülü araçları ile fotoğraf çektirdi. Projeye destek verenlere plaket takdim ile program sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ben Engelliler İçin Ne Yapabilirim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement