Benide Yanına Alması İçin Dua Edin - Son Dakika
Güncel

Benide Yanına Alması İçin Dua Edin

Benide Yanına Alması İçin Dua Edin

Şehit Pilot Komiserin nişanlısınınferyatları yürekleri dağladı.

22.05.2011 16:12

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı helikopterin geçtiğimiz Cuma günü Beykoz açıklarında denize düşmesi sonucu şehit olan 30 yaşındaki Pilot Komiser Murat Güçlü, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı. Düğün hazırlıkları yapan ve 29 Mayıs'da nikahlanacak olan Şehit Güçlü'nün öğretmen nişanlısı 25 yaşındaki Rümeysa Tekelioğlu, gözyaşları içinde etrafındakilere yönelerek, "Ne olur, benide en yakın sürede yanına alması için dua edin. "diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı. Şehit Pilot Komiser Murat Güçlü'nün cenazesi dün Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla Konya'ya getirildi. Numune Hastanesi Morgu'na konan cenaze bugün, baba evine götürüldü. Şehidin babası polis memuru Hüseyin Güçlü (49) ve annesi Yurdagül Güçlü (49) ile kardeşleri Melek (23), Sultan (26) ve Ali Güçlü(11) tabuta sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı. Kız kardeşleri ise tabutun başında baygınlık geçirdi.

"BENİ YALNIZ BIRAKTIN"

Düğün hazırlıkları yapan ve 29 Mayıs'da nikah masasına oturacak olan şehit Güçlü'nün nişanlısı Rümeysa Tekelioğlu'da, nişanlısının pilot beresini başına takarak, tabuta sarıldı. Tabutun başında gözyaşları içinde dua eden Rümeysa Tekelioğlu, " Aşkım beni bırakıp nereye gidiyorsun. Beni almadan biryere gitmezdin. Beni de en kısa zamanda yanına al. Biz senle bir hafta sonra evlenecektik. Karın olacaktım. Beni yalnız bıraktın. Sen Şemsim'din, beni bıraktın gittin. Ben sana doyamadım. Doysun kara topraklar"dedi.

"BENİDE YANINA ALMASI İÇİN DUA EDİN"

Tabutun başında ayrıldıktan sonra da etrafındakilere yönelen Rümeysa Tekelioğlu'nun "Ne olur, benide en yakın sürede yanına alması için dua edin. "diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı. ŞEHİT BABASI: "OĞLUMLA SON KEZ KONUŞMAK NASİP OLMADI"

Şehit Güçlü'nün polis memuru babası Hüseyin Güçlü, oğluyla her görev öncesi telefonla görüştüğünü belirterek, "Beni her uçuşa çıkmadan 5 dakika önce arardı. Cuma günü aramış. Ama telefon evde olduğu için bana ulaşamamış. Gelince aradım, fakat telefonu kapalıydı. Hala da kapalı. Oğlumla son kez konuşmak nasip olmadı. Oğlumun özellikle Konya'ya defnedilmesini istedim. Burası bizim evimiz. Burası Mevlana şehri. Mevlana'nın toprağının nasip olmasını istedim oğluma. Vatan millet sağolsun. "dedi. Oğlunun temmuz ayında başkomiserliğe terfi edeceğini ifade eden Güçlü, "Oğluma başkomiserlik nasip olmadı ama o en yüksek olan şehitlik mertebesine ulaştı. "dedi. Şehit Pilot Komiser Murat Güçlü'nün cenazesi daha sonra cenaze töreninin yapılacağı Mürşit Pınar Camisi'ne getirildi. MESLEKTAŞLARI GÖZYAŞLARI İÇİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI Cenaze törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Vali Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Orhan Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Tahir Akyürek, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Emniyet Genel Müdürlüğü Hava Dairesi Başkanlığı ile Konya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli çok sayıda polis memuru olmak üzere yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, aileye başsağlığı diledi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Güçlü'nün cenazesi gözyaşları içinde Polis Şehitliği'ne defnedildi. Güçlü'yü son yolculuğuna uğurlayan Emniyet Genel Müdürlüğü Hava Dairesi Başkanlığı'daki mesai arkadaşları ise gözyaşlarına hakim olamadı. Rümeysa Tekelioğlu, nişanlısının mezarına toprak atıp, mezarlığa sarıldı. Tekelioğlu ve şehidin kız kardeşleri mezarı başından yakınları tarafından güçlükle ayrıldı. POLİS ŞEHİTLİĞİ'NE MURAT GÜÇLÜ'NÜN ADI VERİLDİ Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şehit babası Hüseyin Güçlü'ye tabutun üzerindeki Türk Bayrağı'na hediye edip, taziyede bulundu. Bu sırada şehit annesi Yurdagül Güçlü, Bakan Davutoğlu'na "Oğlumun adını yaşatın. Adına okul yaptırın"dedi. Bunun üzerine Davutoğlu'da Şehit Murat Güçlü'nün adının, defnedildiği Polis Şehitliği'ne verileceğini açıkladı. Musalla Mezarlığı içinde bulunan Polis Şehitliği'ne ilk defnedilen şehid polisin ise Murat Güçlü olduğu öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Benide Yanına Alması İçin Dua Edin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement