Benim Çocuğum'un DVD'si 06 Aralık'ta Raflarda Olacak - Son Dakika
Güncel

Benim Çocuğum'un DVD'si 06 Aralık'ta Raflarda Olacak

Benim Çocuğum\'un DVD\'si 06 Aralık\'ta Raflarda Olacak

Benim Çocuğum isimli uzun metraj belgesel vizyon, forumlar, üniversite gösterimleri ve festivaller sayesinde bugüne kadar 13 binin üzerinde seyirciye ulaştı.

04.12.2013 15:07

Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler olan bir grup anne babanın hikayelerini konu alan Benim Çocuğum'un DVD'si, 06 Aralık Cuma günü raflarda olacak. Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması En İyi Belgesel Seyirci Ödülü, Selanik Uluslararası LGBTQ Film Festivali En İyi Film Ödülü ve 3. Filmamed Belgesel Film Festivali Jüri Özel Ödülü'ne sahip olan film, 10 Aralık Salı günü de AB İnsan Hakları Film Günleri'nde açılış filmi olarak gösterilecek.

Muhafazakâr, homofobik, transfobik bir toplumda bir yandan aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan yedi ebeveynin deneyimlerinin aktarıldığı Benim Çocuğum'un DVD'si 06 Aralık Cuma günü raflarda olacak. Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması En İyi Belgesel Seyirci Ödülü, Selanik Uluslararası LGBTQ Film Festivali En İyi Film Ödülü ve 3. Filmamed Belgesel Film Festivali Jüri Özel Ödülü'ne sahip olan film, 10 Aralık Salı günü de AB İnsan Hakları Film Günleri'nde açılış filmi olarak gösterilecek.Saat 21:00'de başlayacak gösterim Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda gerçekleştirilecek.

Benim Çocuğum isimli uzun metraj belgesel vizyon, forumlar, üniversite gösterimleri ve festivaller sayesinde bugüne kadar 13 binin üzerinde seyirciye ulaştı. Filmin yapımcılığını üstlenen Surela Film, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yoğun talep üzerine filmin DVD'sini çıkarma kararı aldı. Dağıtımı As Sanat tarafından yapılan, Can Candan'ın yönettiği, 82 dakikalık belgesel çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler olan bir grup anne babanın inkar ediş, travma, çaresizlik, korkma, utanma ve kabullenme süreçlerini konu alıyor.

Dünyanın dört bir yanında!

!f Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, Antep Nar Film Festivali, Uluslararası Eskişehir Film Festivali, Ankara Uçan Süpürge Film Festivali, Ege Belgesel Günleri, Filmamed Belgesel Film Festivali, Documentarist Belgesel Film Günleri gibi festivallerde gösterilen Benim Çocuğum sadece yurtiçinde değil yurtdışında da ilgiyle izlendi. Hollanda, Polonya, Hindistan, İngiltere, İtalya, Kıbrıs, Kanada, Yunanistan, Kosova, Almanya gibi dünyanın dört bir yanında düzenlenen festivallerde ve özel gösterimlerde etkinliklerde seyirci ile buluşan film, aralık ayında da Viyana'nın ikinci büyük film festivali olan 'This Human World' Uluslararası İnsan Hakları Film Festivali'nde ve Belgrad'ta düzenlenen Merlinka Uluslararası Kuir Film Festivali'nde (Sırbistan) gösterilecek.

Filmle ilgili ayrıntılı bilgi ve görsel malzemeler için: www.benimcocugumbelgeseli.com

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Benim Çocuğum'un DVD'si 06 Aralık'ta Raflarda Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement