Berberler ve Kuaförler Federasyonu Milli Takım Seçmeleri - Son Dakika
Güncel

Berberler ve Kuaförler Federasyonu Milli Takım Seçmeleri

"Türkiye Kuaförünü Seçiyor" sloganıyla gerçekleştirilen organizasyonda, 2015'in saç modelleri tanıtıldı.

28.01.2015 17:45

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu'nun, Milli Takım Seçmeleri için gerçekleştirdiği organizasyonda, 2015'in saç modelleri tanıtıldı.

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, seçmelerin bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, federasyonun 1953 yılında kurulduğunu söyledi.

Karakaş, "Türkiye Kuaförünü Seçiyor" sloganıyla başlattıkları çalışmayı Türkiye'deki 200 bin esnaf ve sanatkarın kendisini yenilemesi için gerçekleştirdiklerini belirterek, milli ve genç takım olmak üzere 7 dalda yapılacak yarışmanın startını verdikleri dile getirdi.

Yarışmanın 11 ilde, finalin ise İstanbul'da gerçekleştirileceğini anlatan Karakaş, bu kapsamda federasyona bağlı 200 bin esnafa bir müjde verdiklerini bildirdi.

Karakaş, "Berber, kuaför ve güzellik uzmanlığı mesleğinin 2015 vizyonunu belirleyecek ekibi, hep beraber oluşturacağız. Türban bağlama, erkek saç kesimi, fantezi yüksek saç kesimi ve bayan kuaförlerinin alt birimleriyle oluşturacağımız saç yarışmaları, şubat ayında başlayacak" diye konuştu.

Berberlik ve kuaförlük mesleğinin insanlık var olduğu sürece yeni trendleri takip ettiğini ifade eden Karakaş, "Yeni trendle kendisini yenileyen ve piyasada camiamızın adını kullanarak, dernekler adı altında, 'Ben milli takım yarışmalarıyla bu işi yapıyorum' diyenlerle kayıt dışının önüne geçmek ve kamu kurumu niteliğindeki sivil toplum örgütünün, yani devletin resmi teşkilatı olan federasyonun milli takım seçmelerini yapmak için bu organizasyonu gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Daha sonra mankenler Simge Tertemiz ve Ece Gürsel, 2015'in saç modellerini tanıttı.

"Berberler ve Kuaförler Milli Takımı" seçimleri

Erkek Berberleri Yarışması, Bayan Kuaförleri Kesim Renklendirme Yarışması, Bayan Kuaförleri Salon Topuz Yarışması, Bayan Kuaförleri Yüksek Fantezi Yarışması, Gelin Makyajı Yarışması, Show Makyajı Yarışması, Bayan Kuaförleri Tesettür Yarışması kategorilerinde yapılacak yarışmalarda, dereceye gireceklere çeşitli ödüller verilecek.

Adana'da 17 Şubat'ta başlayacak yarışmalar, Antalya, Ankara, Bursa, Edirne, Zonguldak, İzmir, Samsun, Rize, Diyarbakır ve İstanbul'da yapılacak.

İstanbul'da 22 Mayıs'ta gerçekleşecek finalin ardından milli takıma seçilecek berber ve kuaförler, yurt dışında Türkiye'yi temsil edecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berberler ve Kuaförler Federasyonu Milli Takım Seçmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement