Berfo Ana'nın Tabutunu Kadınlar Omuzladı - Son Dakika
Güncel

Berfo Ana'nın Tabutunu Kadınlar Omuzladı

Berfo Ana\'nın Tabutunu Kadınlar Omuzladı

Berfo Kırbayır'ın cenazesi Galatasaray meydanındaki törenin ardından Üsküdar'daki Şakirin Camii'ne getirildi.

22.02.2013 14:36  Güncelleme: 14:52

Kayıp ailelerinin sembol ismi haline gelen Berfo Kırbayır'ın cenazesi Galatasaray meydanındaki törenin ardından Üsküdar'daki Şakirin Camii'ne getirildi.

Berfo Ana'nın tabutuna yıllarca elinde taşıdığı kayıp oğlunun fotoğrafı konuldu. Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Berfo Ana için helallik alındı. Cenaze törenine CHP Genelbaşkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ile 23. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı yapan AK Parti Eski Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül de katıldı. Gürsel Tekin, "Başta Cumhurbaşkanı, Başbakan olmak üzere hepimizin büyük bir sorumluğu var. Sayın Başbakan 'Berfo Ana'yı sarayını çağırmıştı. Berfo Ana, oğlu bulunmazsa hakkını helal etmeyeceğini söylemişti. Berfo Ana'nın hakkını helal etmeyeceği Cumhurbaşkanı, Başbakan, milletvekilleri olarak o ayıpla karşı karşıyayız" dedi.

Namazın ardından Berfo Kırbayır'ın tabutu kadınlar tarafından omuzlandı. " Anaların öfkesi katilleri boğacak" sloganı atan kalabalık, tabutu cenaze arabasına kadar taşıdı. Berfo Kırbayır'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Iğdır'a götürüldü. - İstanbul/ Üsküdar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berfo Ana'nın Tabutunu Kadınlar Omuzladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement