Beyaz Saray: Fidan ile IŞİD Görüşüldü, Destek İstendi - Son Dakika
Güncel

Beyaz Saray: Fidan ile IŞİD Görüşüldü, Destek İstendi

ABD Başkanı Obama'nın danışmanı Monaca, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile IŞİD konusunu görüşüp Türkiye'nin desteğinin artmasını istedi.

11.10.2014 00:39  Güncelleme: 08:49

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ABD Başkanı Barack Obama'nın İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco ile görüştü. Monaco, IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede Türkiye'nin koalisyona desteğini hızlı bir şekilde ortaya koymasının önemini vurguladı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Görüşme, Beyaz Saray'dan yapılan yazılı bir açıklama ile duyuruldu. Açıklamada, Monaco ve Fidan'ın IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona Türkiye'nin önemli kapasitesinin nasıl daha fazla entegre edilebileceği ve terörle mücadeleye karşı yürütülen yakın işbirliğinin nasıl güçlendirilebileceğini ele almak üzere bir görüşme yaptığı ifade edildi.

TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNE ÖVGÜ

Monaco görüşmede, Irak ve Suriye'de devam eden Amerikan askeri operasyonlarına yönelik Türkiye'nin desteğinden övgüyle bahsetti. IŞİD'in yok edilmesi stratejisinin bir parçası olarak Türkiye'nin desteğini hızlı bir şekilde ortaya koymasının önemini vurguladı. Monaco ayrıca Irak ordusu ve Suriye'deki ılımlı muhalif grupların kapastesinin hızlı bir şekilde artırılması ile Suriye'den gelecek ve Suriye'ye gidecek yabancı terörist akışının engellenmesi adına sınır güvenliğinin öneminin altını çizdi.

HORASAN TERÖR ÖRGÜTÜ

İki isim son olarak El-Kaide üyelerinden oluşan Horasan Örgütü tehdidini ele aldı. İstihbarat konusunda yakın görüş alışverişinin sürdürülmesi noktasında fikir birliğine vardı.

Beyaz Saray: Fidan ile IŞİD Görüşüldü, Destek İstendi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Beyaz Saray: Fidan ile IŞİD Görüşüldü, Destek İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • DÜŞMANI: HAKAN FİDAN ONLAR'A AĞIZLARININ TADINI MUTLAKA VERMİŞSİN. TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR. ALEYHİNDE YORUM YAZANLAR AJANLARDIR. DÜŞMANI DIŞARDA DEĞİL, İÇERİDE ARAYACAKSINIZ. 4 1 Yanıtla
  • jiyan: abd işit denen ork gibi adamlardan mı iyi değil 1 3 Yanıtla

Advertisement