Beykoz'da Depoya Yapılan Baskında 3 Bin Kutu Kaçak İlaç Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Beykoz'da Depoya Yapılan Baskında 3 Bin Kutu Kaçak İlaç Ele Geçirildi

Beykoz\'da Depoya Yapılan Baskında 3 Bin Kutu Kaçak İlaç Ele Geçirildi

Beykoz'da bir eczane tarafından kullanılan depoya düzenlenen baskında 3 bin kutu kaçak ilaç ele geçirildi.

02.02.2015 18:50  Güncelleme: 20:09

Beykoz'da , İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından, öğleden sonra bir depoya düzenlenen baskında 3 bin kutu kaçak ilaca el koyuldu.

İHBAR ÜZERİNE ANİ BASKIN YAPTILAR

Baskın, öğleden sonra, Paşabahçe Kelle İbrahim Caddesi üzerinde bulunan bir eczane tarafından kullanılan depoya düzenlendi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen ekipler depoya ani baskın yaptı. Yapılan ilk incelemede, depoda, piyasa değeri yüksek olan yaklaşık 3 bin kutu kaçak ilaç ele geçirildi.

SGK ENVANTERİNDE OLAN ÇOK SAYIDA İLAÇ BULUNDU

Ayrıca, SGK'nın envanterinde görünen çok sayıda ilacın da polisin baskın yaptığı depoda bulunduğu öne sürüldü. İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin depodaki çalışmalarının ardından, kaçak ilaçlar bir ambulansa yüklenerek, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi.

KANSER İLAÇLARI DA VAR

İlaçların bir kısmının kaçak yollarla yurtdışından getirildiği, bir kısmının ise usulsüz olarak SGK sisteminden kaçırıldığı öne sürüldü. Kanser ve organ nakli gibi önem arz eden hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların el altından piyasaya sürüldüğü de iddialar arasında yer alıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beykoz'da Depoya Yapılan Baskında 3 Bin Kutu Kaçak İlaç Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement