Beykozlu Samsunluların 20. Yıl Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Beykozlu Samsunluların 20. Yıl Coşkusu

Beykozlu Samsunluların 20. Yıl Coşkusu

Beykozlu Samsunlular, derneklerinin 20. yaşını 350 kişilik davetli topluluğu ile birlikte kutladı

22.01.2013 15:52

İstanbul'da Beykoz Samsunlular Derneği altında örgütlenen Beykozlu Samsunlular, derneklerinin 20.yıl kutlaması için biraya gelerek, hem dayanışma örneği sergilediler, hem de doyasıya eğlendiler.

Kaymakam Erdoğan da katıldı

İ.B.B. Beykoz Koru Tesisleri'nde gerçekleşen Dayanışma Gecesi Yemeği'ne Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç, aynı zamanda Bayburtlular Dernek Başkanı olan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Torun, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, MHP Beykoz İlçe Başkanı Ali Emanet ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Saadet Partisi İlçe Başkanı Burhan Öz ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi'nin Ak Partili Üyesi Hüseyin Yüksek, Giresunlular Dernek Başkanı ve aynı zamanda İl ve Yöre Dernekler Birliği Dönem Başkanı Hasan Karakaya, KAS-DER Beykoz Şubesi Başkanı Süleyman Çalık, Batumlular Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç, Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği Başkanı Özkan Ayduğan, Sinop İli ve İlçeleri Kültürel Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Başkanı Adnan Çeliker, Sivaslılar Dernek Başkanı Mustafa Demir, Çankırılılar Dernek Başkanı Bilal Karabacak, Beykoz Belediyesi Ak Partili Meclis üyeleri, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, bazı muhtarlar ve davetliler ile çok sayıda Beykozlu Samsunlu katıldı.

O gece herkes Samsunsporlu oldu!

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Ankara'da bulunması dolayısıyla katılamadığı belirtilen geceye, Beykoz'dan sorumlu Milletvekili Metin Külünk de mazereti dolayısıyla katılamadığı için bir mesaj gönderdi.

Beykoz Samsunlular Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, misafirlerini kapıda karşılayarak, salona girenlerin boyunlarına üzerlerinde " Samsunspor" yazılı atkılar taktılar.

Samsun belgeseli

Gecede misafirlere ayrıca Samsun'u çeşitli özellikleriyle tanıtan bir belgesel film de izlettirildi.

Fatih Yılmaz: Türk kültürüne hizmet etmek amacını taşıyoruz

Sunumu Arzu Başlantı tarafından yapılan gece, Beykoz Samsunlular Derneği Başkanı Fatih Yılmaz'ın selamlama konuşmasıyla başladı. Sözlerinin başında, derneklerinin 1992 yılında faaliyete geçtiğini hatırlatan Dernek Başkanı Fatih Yılmaz, " millet olmanın temel unsurlarından birinin ortak bir kültür olduğu bilinci içerisinde, dernek olarak kendi kültürlerini yaşatmak ve bu suretle de Türk kültürüne hizmet etmek amacını taşıdıklarını" belirtti.

Unutan milletler unutulmaya mahkûmdur

Beykoz Samsunlular Derneği'nin, " Türk kültür mozaiği içinde yer alan Samsun'un bu mozaik içindeki renginin solmaması için kurulduğu" hatırlatmasında bulunan Başkan Fatih Yılmaz, şunları söyledi: " Amacımız, ananelerimizi, örfümüzü, geleneğimizi, Kızılırmak'ın esintilerini yansıtan müziğimizi, folklorumuzu, tarihin eski dönemlerinden bugünlere ulaşmış yöresel lezzetlerimizi unutmamak ve bu değerlerin nesiller boyu yaması için zaman zaman bir araya gelerek, Samsun mozaiğini tüm Beykoz'a tanıtmaktır. Çünkü biz, unutan milletlerin unutulmaya mahkûm olduklarının farkındayız."

Mikro milliyetçilik eleştirisi

Sözlerinin devamında, " Biz Samsunlu'yuz ama ondan önce Beykozlu'yuz, onun öncesinde de Türkiyeli'yiz" diyen Dernek Başkanı, il ve yöre derneklerinin "mikro milliyetçi bir anlayışa sahip olmalarının doğru olmadığını" kaydederek, " Onun içindir ki, dernekler bizim için birere toplanma mekânları değildirler. Bizim anlayışımızda dernekler kurulmuş olmak için ya da yöneticilerine birer basamak olmak üzere de kurulamazlar. Kanaatimce, yöresel derneklerin tek bir kuruluş amacı vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti'nin bölge bölge renklerini canlı tutmaktır" açıklamasını yaptı.

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'e teşekkür

" Bu ulvi amacın bilincinde olan Beykozlu Samsunlular olarak nasıl ki toprağımıza ayak basan Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte ülkenin kurtuluşuna hizmet etmişsek, bugün de aynı şekilde bağımsızlığımızı anlamlı kılan manevi değerlerimize sahip çıkmaya azami gayret göstereceğiz" diyen Yılmaz, konuşmasının devamında kendilerine her zaman destek olan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'e de gıyabında teşekkür etti.

Beykoz'a lâyık olma temennisi

Kendisinden önce görev yapmış bulunan dernek başkanlarına teşekkürlerini sunan Fatih Yılmaz, konuşmasını " yöresel dernekleriyle, idari ve sivil erkânıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla yani kısacası hep birlikte güzel Beykoz'umuza lâyık hizmetlerde bulunmak" şeklindeki temennisiyle sonlandırdı.

Süleyman Erdoğan: Sadece adı olan dernek istemiyoruz

Beykoz Samsunlular Derneği Başkanı Fatih Yılmaz'ın ardından kürsüye davet edilen Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ise, " sivil toplum çatısı altında biraya gelerek dernekleşmek ve örgütlenmek suretiyle dayanışma sergilemenin çok güzel olduğunu" ifade ederek, " eskiden 'örgüt' dendiğinde korkardık! Ancak günümüzde artık, ' örgütlü toplum daha sağlıklı toplum' diyoruz. Özellikle STK'lar dediğimiz kâr amacı gütmeyen, dayanışma ve paylaşmalara vesile olan sivil toplum örgütlerimiz; yönetime değişik katkı sağlayan organizasyonlar olmazsa olmazımız haline geldi" dedi.

Kökü olmayan ağaç, devrilir

Sözlerinin devamında, " Büyükşehirlerde milyonlarca insan var ama insanların bu kadar yoğun olduğu yerde kişi bazen tek başına kalabiliyor, yalnızlaşıyor. Bunu gidermek için de hemşeri derneklerinin faaliyetleri çok önemli" açıklamasında bulunan Beykoz Kaymakamı, " kökü olmayan ağaç nasıl ki devrilir ise, bizim kökümüz yok ise savrulur gideriz" dedi.

Yöresel özelliklerin, âdetlerin devam ettirilmelerinin bu bakımdan önem taşıdığına vurgu yapan Erdoğan, bireylerin " kaybolmamak için genlerindeki güzel hasletleri devam ettirmeleri lâzım geldiğine" işaret etti.

Doğduğumuz yeri unutmayacağız ama…

Kaymakam Süleyman Erdoğan şunları söyledi: " Doğduğumuz yeri unutmayacağız ama doyduğumuz yeri de hiç utmayacağız, orayla da entegre olacağız. Orayla entegre olmak demek, Samsun'umuzu unutmak anlamına gelmez. Ata diyarımızın memleketini anacağız, oralara gideceğiz, oralara katkı da sağlayacağız ama yaşadığımız mekânları da unutmayacağız; oralardaki topluma katkılar sunacağız."

Dernekler birbirleriyle yarış içinde olmalı

Konuşmasında, derneklerin kendi yöre insanlarının maddi koşullarını takip ederek, zor durumda insan kalmamasına dikkat etmeleri ricasında bulunan Kaymakam Erdoğan, " (aksi takdirde) dernek olmanın bir anlamı yok" dedi ve yöre derneklerinin bu konuda birbirleriyle yarış içinde olmaları gerektiğini ifade etti.

Sadece adı olan dernek istemiyoruz

Kaymakam Süleyman Erdoğan, " sadece adı olan yöre derneği istemediğini" de kaydettiği konuşmasında, " sorunlara sahip çıkacak, yönetime katılacak, kimin ne derdi var onu çözmeye uğraşacak dernekler, örgütler istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Eski dönem başkanlarına plaket takdim edildi

Kaymakam Süleyman Erdoğan'ın konuşmasının ardından ise Beykoz Samsunlular Derneği'ne çeşitli dönemlerde başkanlık yapmış olan isimlere plaket takdim edildi.

Bu bağlamda, Beykoz Samsunlular Derneği kurucu Başkanı ve 1992- 1999 ile 2007- 2011 dönemleri itibariyle başkanlık görevini yürütmüş olan Hayrettin Özbay, plaketini Kaymakam Süleyman Erdoğan'ın elinden alırken, 1999- 2000 tarihleri arasında başkanlık yapmış olan Muhammet Gündüz'e plaketi ise Ak Parti Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı av. Erdal Demir tarafından takdim edildi.

2000- 2003 yılları arasında başkanlık görevini ifa eden Adem Altun plaketini MHP İlçe Başkanı Ali Emanet'in elinden, 2003- 2005 dönemi başkanı Yusuf Beyhan ise Saadet Partisi İlçe Başkanı Burhan Öz'den teslim aldılar.

Sanatçı Hüseyin Şimşek'ten yöresel ezgiler

Gece, sanatçı Hüseyin Şimşek'in okuduğu şarkı, uzun hava ve türküler ile devam etti. Geceye katılanlar, horon teperek, halay da çektiler.

Samsun fotoğraflı davetiyeler ile uğurlandılar

Misafirler gecenin sonunda ise evlerine Samsun görüntülerini içeren 2013 takvimleri hediye edilerek uğurlandılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beykozlu Samsunluların 20. Yıl Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement