Beypazarı'na Üniversite Yerleşkesi Kurulması 'ot Parasına' Takılmış - Son Dakika
Güncel

Beypazarı'na Üniversite Yerleşkesi Kurulması 'ot Parasına' Takılmış

Beypazarı\'na Üniversite Yerleşkesi Kurulması \'ot Parasına\' Takılmış

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'na kurulacak 'Ankara Üniversitesi Demirbey Yerleşkesi'nin ot parası nedeniyle geciktiği ortaya çıktı.

09.05.2011 13:00

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'na kurulacak 'Ankara Üniversitesi Demirbey Yerleşkesi'nin ot parası nedeniyle geciktiği ortaya çıktı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, fakülte dekanları ve üniversite senatosuyla birlikte Beypazarı'nı ziyaret etti. Hayırsever bir kişi tarafından bağışlanan 500 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan yerleşke için sorunun çözüldüğü belirtildi.

Tarım İl Müdürlüğü'nce üniversitenin yapılacağı alanın mera olduğu gerekçesiyle 85 bin TL 'ot parası' istendiği, üniversite inşaatlarının da bu yüzden yapımında gecikme olduğu belirtildi. Üniversite kurma çalışmalarının bir türlü başlatılamaması nedeniyle konunun seçim çalışmaları için Beypazarı'na gelen eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e aktarıldığı ve sorunun bu sayede Tarım İl Müdürlüğü'nün istediği para sorununun talimatla çözüldüğü ve en kısa zamanda Ankara Üniversitesi Demirbey Yerleşkesini'nin kurulması için önümüzdeki günlerde temel atma çalışmalarına başlanacağı belirtildi.

Ankara Üniversitesi Senatosu, Rektör Prof. Dr. Cemal Taluğ, yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Halloran, Üniversite Sekreteri, Beypazarı Meslek Yüksek Okulu Müdürü, üniversiteye arazi bağışlayan hayırsever Şahin Karaoğuz, Belediye Başkanı M. Cengiz Özalp'i makamında ziyaret ederkensorunun çözüldüğü öğrendi. Prof. Dr. Taluğ, Ankara Üniversitesi'nden güçlü bir ekiple birlikte Beypazarı'na geldiklerini belirterek, büyük heyecan ve umutla baktıkları projenin yeniden heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Beypazarı Demirbey Yerleşkesi açıldığında, ilk etapta yaklaşık 4 bin öğrencinin eğitim göreceğini belirten Rektör Prof. Dr. Taluğ, şöyle dedi:

"İleri kademelerde bu sayı 10 bine çıkacak. Bu yerleşke, Ankara Üniversitesi'ne hayırsever vatandaşımızın bir armağanı olacak. Biz buraya bir an öncesi kazmayı vurmak istiyoruz. Eğitime verdiği katkı ve destekleri nedeniyle sayın Şahin Karaoğuz'a teşekkür ederim. "

İşadamı Şahin Karaoğuz ise üniversiteye 500 dönüm arazi daha bağışlayabileceğini belirterek, "Ölmeden buraya üniversitenin açıldığını görmek istiyorum. Bunun için elinizi çabuk tutun" dedi.

Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp de üniversitenin kurulması aşamasında engellerin yoğun çalışmalarla aşıldığını ve Demirbey Yerleşkesi'nin altyapı çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağını söyledi. Ankara Üniversitesi ve Beypazarı Belediyesi arasında mülkiyeti belediyenin olan Hakimevi olarak kullanılan tarihi konağın sözleşmesi de 3 yıllığına yenilendi.

Heyet, daha sonra Hacı Bostan konağında yemekte bir araya geldiler. Yemeğe Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Beypazarı Belediye Başkanı M. Cengiz Özalp, Beypazarı Cumhuriyet Savcısı Cengiz Öner, Emniyet Müdürü Nazmi Küçükkale, İşadamı Niyazi Ercan, Beypazarı Ticaret Odası Başkanı Necdet Çalışkan, ve il genel meclisi üyeleri de katıldı. - Ankara/ Beypazari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beypazarı'na Üniversite Yerleşkesi Kurulması 'ot Parasına' Takılmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement