Biga´Da Ticaret Ve Sanayi Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Biga´Da Ticaret Ve Sanayi Festivali Başladı

Biga´Da Ticaret Ve Sanayi Festivali Başladı

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, Düzenlenen 5. Ticaret ve Sanayi Festivali Görkemli Bir Açılışa Sahne Oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (tobb) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Biga'nın Girişimcilik Ruhu ile Anıldığını Söyledi.

18.09.2010 17:06

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde, düzenlenen 5. Ticaret ve Sanayi Festivali görkemli bir açılışa sahne oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Biga'nın girişimcilik ruhu ile anıldığını söyledi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, 130 ulusal ve uluslararası firmanın, bine yakın stantta ürünlerini sergilediği festivalin açılış töreni dün akşam saat 20.00'de yapıldı. Törene, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük, AK Parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku, Vali Yardımcısı Ali Partal, AK Partili Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı İlhami Tezcan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Mustafa Yardımcı, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri İlhan Parseker ile Arif Parmaksız, Çankırı Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Hüsnü Ünal ile çok sayıda davetli katıldı. Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Tuncay Yaşar, yaptığı konuşmada, 19 Eylül'e kadar sürecek festivalin markalaşma yönünde bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, markalaşma konusuna değinerek, işadamlarının birlikte hareket edip değerlerine sahip çıkarak markalaşma sağlayabileceklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, Biga'nın girişimcilik ruhu ile anıldığını belirterek, ''İnsanların en hayırlısı, insana iş ve aş verenidir. Bu nedenle girişimcileri kutluyorum. İşin sırrı birlik ve beraberlikten geçiyor. Başarının sırrı birlikte hareket etmektir. Siz de birlikte hareket etme ruhunu taşıyın ki, değerlerinize sahip çıkarak markalaştırın' dedi. Türkiye'nin sayılı firmalarının Biga'da olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, demir çelik devi İÇDAŞ'ın ve ilçede üretilen mobilyalarıyla bir dünya markası haline gelen DOĞTAŞ'ın da ürünlerin dünyanın çeşitli coğrafyalarında kullanıldığını belirtti.

Töreni sonunda, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş tarafından, başarılı çalışmalarından dolayı İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. adına Şerif Mutlu ve DOĞTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan'a plaket verildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yaşar da, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na ilçenin simgesi olan kispet hediye etti. Törene katılanlar daha sonra hep birlikte stantları gezdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Biga´Da Ticaret Ve Sanayi Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement