Bild Gazetesi: Türk Sınır Görevlileri Rüşvete Meyilli ya da Işid Sempatizanı - Son Dakika
Güncel

Bild Gazetesi: Türk Sınır Görevlileri Rüşvete Meyilli ya da Işid Sempatizanı

Bild Gazetesi: Türk Sınır Görevlileri Rüşvete Meyilli ya da Işid Sempatizanı

Alman bild gazetesi, Avrupa'dan IŞİD'e katılan genç kızların Almanya ve Türkiye üzerinden Suriye ve Irak'a ulaştıklarını belirtirken, "Türk sınırları nispeten geçirgen olarak kabul ediliyor.

21.12.2014 16:06

Alman bild gazetesi, Avrupa'dan IŞİD'e katılan genç kızların Almanya ve Türkiye üzerinden Suriye ve Irak'a ulaştıklarını belirtirken, "Türk sınırları nispeten geçirgen olarak kabul ediliyor. Sınır muhafızları rüşvete eğilimli, hatta bazıları da terör örgütü militanlarına sempati ile yaklaşıyor" diye yazdı.

"IŞİD genç kızları böyle kandırıyor" başlıklı haberde, örgütün petrol satışı ve fidye paraları ile genç kızların gözünü boyadığını aktarırken yayınladığı grafiklerle IŞİD petrolünün Türkiye'ye satıldığı iddialarını yeniden gündeme taşıdı. Buradan kazanılan paralarla Avrupa'da Facebook, Twitter gibi sosyal medya ve internet üzerinden ulaşılan ve aralarında 15 yaşlarındaki çocukların da bulunduğu genç kızların kandırıldığını aktaran gazete, bölgeye giden çocuk yaştaki kızların IŞİD militanlarıyla evlendirildiğini yazdı.

Gazete, bölgeye bu yolla kandırılarak giden kızlara örnek olarak Viyana'dan giden Sabina Selimovic (16) ve Samra Kesinovic (17), Bristol'den Jusra Hussein (15) ve Stockwell'den Samia Dirie'yi (17) örnek gösterdi. - Dortmund

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bild Gazetesi: Türk Sınır Görevlileri Rüşvete Meyilli ya da Işid Sempatizanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement