Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, "Türkiye sanayisinin en önemli eksiği teknik ve ara eleman açığıdır.

19.04.2015 14:35

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, "Türkiye sanayisinin en önemli eksiği teknik ve ara eleman açığıdır. Bu doğrultuda Milli Eğitim anlayışımızı yeniden revize etmeli ve yeni sistemi meslek ve teknik eğitim üzerine kurmalıyız" dedi.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) açıklamasına göre, PAGEV tarafından Türk plastik sektörü temsilcilerinin katkıları ve destekleri ile hayata geçirilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin resmi açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu tarafından yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kavranoğlu, dünyada söz sahibi bir ülke konumuna yükselebilmenin, eğitime nasıl yatırım yapıldığıyla doğrudan ilgili olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin son 12 yılda çok büyük kalkınma hamlesi içinde olduğunu belirtti.

Gelecek hedeflerine ancak eğitimle ulaşabileceklerini dile getiren Kavranoğlu, şunları kaydetti:

"Kendimizi aralarında görmek istediğimiz gelişmiş ülkelere baktığımızda ortak noktalarının doğru eğitim politikaları olduğunu görüyoruz. Eğitim meselesi bugün Türkiye'nin en çok canını yakan meselelerden biridir. Yanlış eğitim politikaları ile gençlerimiz üniversite okumazsa bir hiç olacaklarına inandırıldı. Oysa bugün Türkiye sanayisinin en önemli eksiği teknik ve ara eleman açığıdır. Bu doğrultuda Milli Eğitim anlayışımızı yeniden revize etmeli ve yeni sistemi meslek ve teknik eğitim üzerine kurmalıyız. PAGEV'in eğitim sistemimize kazandırdığı bu okul da eğitimdeki bir eksiği gidermede atılmış önemli, anlamlı bir adım."

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu ise vakıf olarak eğitime verdikleri önem doğrultusunda ilk olarak 2003 yılında Gebze'de bir okulu eğitim hayatına kazındırdıklarını hatırlatarak, "Geçtiğimiz yıl da İstanbul Küçükçekmece'deki okulumuzda öğrencilerimizi kabul etmeye başladık. Öncelikle okulumuzu tamamlamamız için katkılarını esirgemeyen sektör temsilcilerimize teşekkür etmek istiyorum. Bu okul projesini hayata geçirirken amacımız bir bina inşa etmek değil, uzun yıllardır süren ara eleman sorununa çözüm üreterek sanayiye nitelikli ara eleman yetiştirmekti" ifadelerini kullandı.

İstanbul Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev de PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin sanayici-devlet iş birliği ve sanayicilerin eğitime verdiği önemin en güzel örneği olduğunu kaydetti.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise Türkiye'nin mesleki eğitim liseleri ile ilgili komplekslerinden kurtulması gerektiğini vurgulayarak, eğitimin sanayiciler sayesinde gelişeceğini ifade etti.

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz de Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin alanında ilk olma özelliği ile Küçükçekmece'deki gençlerin geleceği için çok önemli olduğunu belirtti. Yılmaz, PAGEV'e katkısından dolayı teşekkür etti.

Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2013-2014 öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul etmişti. 1.200 öğrenci kapasiteli lisenin vereceği mezunlarla  sektöre her yıl ortalama 300 nitelikli eleman kazandırılması hedefleniyor. 2017 yılında ilk mezunlarını verecek okul, sektörün eleman ihtiyacına cevap verecek.

Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi resmi açılışı ile eşzamanlı olarak gerçekleştirilen PAGEV Olağan Genel Kurulu neticesinde çalışma sürelerini dolduran üç yönetim kurulu üyeliği için seçim yapıldı. Seçim sonucunda Yavuz Eroğlu başkanlığındaki PAGEV Yönetim Kurulu'nun önerdiği yeni üyeler; Özge Plastik Özge Yavuz, Akın Plastik Aziz Özay ve Petek Plastik Kazım Öztürk oybirliği ile seçildiler.

Denetim Kuruluna ise Mensad firmasından Cuma Çekici seçildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement