Bilişimci Gençlere Dünya Devlerinden Altın Tavsiyeler - Son Dakika
Güncel

Bilişimci Gençlere Dünya Devlerinden Altın Tavsiyeler

Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ilki düzenlenen Akdeniz Bilişim Zirvesi, Antalya Rixos Downtown Hotel'de yaklaşık 800 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

16.10.2015 16:54

Zirvede Google ve Microsoft gibi dünyaca ünlü firmalardan yetkili isimler, katılımcılara tecrübelerini paylaştı. Zirvede konuşmacı olarak bulunan Google'ın Türk çalışanı, Arama Motoru Mühendisi Selim Önal, bu şirkette çalışma stratejileri ve kariyerle ilgili bilgiler verdi. Önal, Google'ın amacının tüm dünyadan bilgileri düzenlemek ve bunları herkes için erişilebilir, kullanışlı hale getirmek olduğunu, diğer bir amacının da herkesin kişisel asistan ihtiyacını gidermek olduğunu belirtti.

Rekabet Başarıyı Getiriyor

Şirketinin eleştirilere ve geri dönüşlere açık olduğunu kaydeden Selim Önal, yaşa ve cinsiyete bakılmaksızın 'iyi yazılım' yapabilen kişilere kapılarını açtıklarını dile getirdi. Çalışma arkadaşları ve iş ortamı hakkında da bilgiler sunan Önal, çalışma arkadaşları ile uyum içinde çalıştıklarını belirterek "Birbirimize güvenmemiz ve bir rekabet içinde olmamız bize başarıyı getiriyor" şeklinde konuştu. Türkiye'de bilişim alanında verilen eğitimle ilgili sorulan soruya cevap veren Selim Önal, bu eğitim çok iyi olduğunu, ancak tek başına yeterli olmayacağı cevabını verdi. Önal, öğrencilerin işe alım süreci ve güvenlikle ilgili meraklarını da giderdi.

"Yazılımcı Olmak İsteyen Günde 18 Saat Çalışmalı"

Microsoft Bölge Direktörü Doran Yöndem ise şirketinin yazılım çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yöndem, özellikle 'bulut' teknolojisi üzerinde durdu. Yöndem, bu teknolojinin insanların hayatına kolaylık getirdiği gibi zaman ve maliyetten de tasarruf sağladığını kaydetti. Microsoft Bölge Direktörü, Adobe'un Photoshop gibi programları bulut üzerinden kullanıcıların hizmetine sunmasının kaynak yazılımların sürekli olarak kontrol altında tutulmasına imkan verdiğini hatırlattı. Yöndem, bu yöntemin kullanıcıları daha büyük masraflardan kurtardığını söyledi. Daron Yöndem, yazılımcı olmak isteyenlere ise şu tavsiyelerde bulundu: "Gününün 18 saatini bilgisayar başında geçirmek isteyenler yazılımcı olmayı istesin. Ben orta okulda ilk yazılımımı yaptım, lise birde ise para karşılığı yazılım yazdım. İyi bir yazılımcı olmak için en az 10 yıllık bir tecrübe ve birikimin olması gerekir."

"20'DE 1'i TUTUYOR"

Zirvenin diğer bir konuğu 1990'lı yılların interaktif oyun programı Hugo'nun kahramanı Tolga Garipoğlu oldu. New York'ta Fikrin/Becerin adlı bir dijital platform oluşturduğunu kaydeden Garipoğlu, ya fikri, ya da becerisi olan kişilerle işbirliği yaptıklarını, projenin çapına göre ortaklık ve hissedarlık yöntemi ile çalıştıklarını kaydetti. Ortalama 20 mobil uygulama projesinden birinin tuttuğunu hatırlatan Garipoğlu, snapchat uygulamasının zar zor 71 milyon dolar yatırım bulduğunu, ancak kısa bir süre sonra Pazar değerinin 17 milyar doları aştığını ifade etti. Bu sektörde azami gayret, azim ve sabrın gerektiğini vurgulayan 'Tolga abi', piyasaya sürülmeye hazır dört uygulamayı hayata geçirdiklerini, dört uygulamanın da çalışmalarına devam edildiğini sözlerine ekledi.

"Farkındalık Çok Önemli"

Programın dördüncü konuşmacısı Pixel Akademi Eğitim ve Proje Danışmanlık'ın kurucusu ve sahibi Emrah Kozan oldu. Kullanıcı Deneyimleri üzerinde duran Kozan, küçük ayrıntıları kaçırmayan Amazon'un 300 milyon dolar para kazandığını, yine aynı şirketin sadece bir soru sorarak 2.7 milyon dolar gelir elde ettiğini söyledi. Son tüketiciyi önemsemenin, bu sektördeki önemine vurgu yapan Kozan, bu ayrıntıyı göz ardı eden kurum ve şirketlerin başarısızlığa mahkum olduğunu belirtti.

"Doğru Hedefe Yönelmeli"

Akdeniz Bilişim Zirvesi'nin son konuşmacısı UAÜ Bilgi Teknolojileri Müdürü Timuçin Diş, şu başlıklar hakkında katılımcılara bilgiler verdi: Eğitim, Uzmanlaşma, İnovasyon, Süreklilik ve Kararlılık. Bilişim sektöründe bir yere gelmek isteyenlerin hedeflerini baştan belirlemeleri gerektiğini kaydeden Diş, daldan dala, sektörden sektöre atlamayı, kişinin kendi ayaklarından vurmasına benzetti. Bilişimde iş odaklılık, perspektif ve empatinin de önemine vurgu yapan Timuçin Diş, dinleyicilere kendilerini sürekli geliştirmelerini, donanımlarını her geçen gün arttırmalarını tavsiye etti.

UAÜ Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen programa Isparta, Burdur, Mersin ve Antalya'dan öğrencilerin yanı sıra yazılım ve teknolojiyle ilgilenen vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Konuşmaların ardından soru cevap faslında konuşmacılara çok sayıda sorular yöneltildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilişimci Gençlere Dünya Devlerinden Altın Tavsiyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement