Bingöl'de PKK'ya Ait 5 Sığınak Ele Geçirildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bingöl'de PKK'ya Ait 5 Sığınak Ele Geçirildi

04.09.2017 22:41  Güncelleme: 00:45

Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'lı teröristlere ait 5 sığınak bulundu. 10 kilogram patlayıcı ele geçirildi.

Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik süren operasyonlar kapsamında bulunan 5 sığınaktaki patlayıcı, patlayıcı düzenekleri ve yaşam malzemelerinin imha edildiği bildirildi. Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 49'uncu Komando Tugayı Komutanlığı ve İl Jandarma komutanlığına bağlı birlikler tarafından terörle mücadele kapsamında, Genç ilçesi Dikpınar köyü kırsalında Şehit Piyade Onbaşı Miktad Sümer-63 operasyonu gerçekleştirildiği bildirildi.

10 KİLOGRAM AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon neticesinde 5 ayrı sığınak ele geçirildiği belirtilen açıklamada, sığınaklar içinde 1 adet basma düzenekli el yapıcı patlayıcı, 2 adet el yapıcı patlayıcı düzeneği hazırlanmış büyük tüp, bomba yapımında kullanılan 10 kilogram amonyum nitrat, 1 adet fırın, 10 kilogram el yapıcı patlayıcı düzeneği ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği.

KENT GENELİNDE MÜCADELE SÜRÜYOR

Açıklamada, sığınak ve malzemelerin imha edildiği, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, kent genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği de kaydedildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de PKK'ya Ait 5 Sığınak Ele Geçirildi - Son Dakika


Advertisement