Binlerce Kişi İnegöl'de Bayraklarıyla Böyle Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Binlerce Kişi İnegöl'de Bayraklarıyla Böyle Yürüdü

Binlerce Kişi İnegöl\'de Bayraklarıyla Böyle Yürüdü

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde darbe girişimini protesto eden İnegöllüler 8'inci gecesinde de meydanları boş bırakmadı.

24.07.2016 07:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde darbe girişimini protesto eden İnegöllüler 8'inci gecesinde de meydanları boş bırakmadı. İnegöl Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Demokrasiye Saygı ve Milli İrade Yürüyüşü'ne, binlerce İnegöllü katıldı.

Darbe girişimi ardından ülke genelinde olduğu gibi Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde de protesto ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Sokaklara çıkın' çağrısı  ardından başlatılan 'Demokrasi nöbeti', darbe girişiminin 8'inci gününde de protesto edildi. Bu kapsamda İnegöl Belediye Başkanlığı tarafından 'Demokrasiye Saygı ve Milli İrade Yürüyüşü' düzenlendi. Heykel önünden başlayıp, Belediye önünde son bulan yürüyüşe İlçe Kaymakamı Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Garnizon Komutanı Kerim Kazanasmaz, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, siyasi parti temsilcileri, bazı oda ve dernek başkanları ile binlerce İnegöllü katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan İnegöllüler, yürüyüş sonunda belediye önünde İnegöl Tarihi Mehter Takımı'nın verdiği mini konserle coştu.

BU MİLLETE ARTIK DÜNYA HAYRAN

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, darbe girişiminin 9'uncu gecesinde de demokrasiye sahip çıktıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bizi bölmek isteyenlere en güzel cevabı veriyoruz. Bu cevap her yere ulaşıyor. Eğer referansınız millet değilse başarılı olamazsınız. Kaybedersiniz, kaybetmeye mahkumsunuz. Kazanan millet oldu. Vatan sizlere minnettar. Şimdi terör örgütüne yardım ve yataklık edenler tutuklanıyor. Bizleri yıkmaya çalışanlar asla başarılı olamayacak. OHAL çerçevesinde çeşitli kararlar alıyoruz. Kamuya haksız şekilde girenlerin tek tek inlerine giriyoruz, gireceğiz. Nöbete de devam edeceğiz. İkinci bir emre kadar nöbet yerimizi terk etmeyeceğiz. Allah hükümetimize Başbakanımıza zeval vermesin. Bu millet uyandı. 60'da, 71'de, 80'de, 28 Şubat'taki millet yok. Sesini çıkaran millet var. Bu millete artık dünya hayran."

"BİR DESTAN YAZDI BU MİLLET"

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, heyecanının her geçen gün arttığını belirterek, her akşam farklı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Aktaş, "O gün dik durmuştuk. Bugün de dik duruşumuzu gösteriyoruz. Bu AK Parti, Başbakan, Cumhurbaşkanı meselesi değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesin meselesi. Vatanımıza yapılmış bir saldırıya hep birlikte karşı koyduk. Tüm partiler birlik için hareket etti. Hepsi dik duruş gösterdi. Şehitlerimiz, yaralılarımız, tankın önüne geçen, altına yatanlar, F-16 kovalayanlar var. Bir destan yazdı bu millet. Sonuna kadar devam ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Bu akşam Kaymakamımız, komutanlarımız, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK başkanları hep birlikteyiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" diye konuştu.

"DEMOKRASİYİ HEDİYE ETMİŞLERDİR"

Kaymakam Ali Akça ise, hiçbir siyasi parti, sivil toplum örgütü, kamu kurum ve kuruluşu ayrımı gözetmeden kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle bütün İnegöl'ün bir arada olduğunu ifade ederken, "Günlerdir bu demokrasi meydanını dolduruyorsunuz. Bu demokrasi meydanın da muhteşem konuşmalar yapıldı. Muhteşem duruşlar sergilendi. Ama bilin ki, sözün en güzelini siz aziz milletimiz söylediniz" diye konuştu.

Hüseyin Şahin konuşmaların sonunda Garnizon Komutanı Kerim Kazanasmaz'ı, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş'ın da programa katıldığını söyleyerek halkı selamlamasını sağladı.

- İnegölbursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Binlerce Kişi İnegöl'de Bayraklarıyla Böyle Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement