Bir Dönemlerin Jönü Şimdi Bahçıvan - Son Dakika
Güncel

Bir Dönemlerin Jönü Şimdi Bahçıvan

Bir Dönemlerin Jönü Şimdi Bahçıvan

1970li Yıllarda Yeşilçam'ın Yakışıklı Jönlerinden Murat Sümer (65) Almanya'da Bahçıvan Olarak Geçimini Sağlıyor.

11.07.2010 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1970li yıllarda Yeşilçam'ın yakışıklı jönlerinden Murat Sümer (65) Almanya'da bahçıvan olarak geçimini sağlıyor.

Bir dönem Hülya Koçyigit, Ayhan Işık, Kartal Tibet, Tarık Akan ve Tanju Korel gibi Yeşilçam efsanelerinin yanında oynayan Murat Sümer, ?Sinema dünyasının tozunu yutan, müptelası oluyor. Şimdi geçimini bahçıvanlık yaparak sağlamaktan gocunmuyorum. Ama tekrar bir filmde oynamayı çok isterdim? dedi.

1970li yıllarda Yeşilçam'da Hülya Koçyiğit, Ayhan Işık, Kartal Tibet, Tanju Gürsü, Tanju Korel ve Erol Taş gibi efsane isimlerin yanında oynayan Murat Sümer (65), bugün Almanya'da bahçıvanlık yaparak kendinin ve iki kızının geçimini sağlıyor.

?GOCUNMUYORUM AMA TEKRAR BİR FİLMDE OYNAMAK İSTERİM?

İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi'nde öğrenciyken Vakko'nun kurucusu Vitali Hakko'nun manken olarak keşfettiği Murat Sümer, üniversiteden Vakko mankenliğine, oradan Yeşilçam'a ve hatta 1974 Cannes Film Festivali'ne kadar uzanan oyunculuk hayatında çok sayıda filmde oynadığını belirterek, ?Maceracı bir ruhum vardı. Birkaç haftalığına gezmeye geldiğim Almanya'da kök saldım. Şimdi bahçıvanlık yaparak kendimin ve üniversiteye giden kızlarımın geçimini sağlıyorum. Bundan gocunmuyorum. Çalışmak ayıp değil. Ama açıkçası tekrar bir filmde oynamayı çok isterdim. Film dünyasına bir bulaşan bir daha kurtulamaz. Almanya'da filmlerini keyifle izlediğim Fatin Akın gibi çok başarılı yönetmenler var. Kontağa geçmeye çalıştım ama ulaşamadım? dedi.

AYHAN IŞIK İLE OYNADI, CANNES'E GİTTİ

1970li yıllarda sayısızca filmde oynayan Murat Sümer ?Küçük rollerle başladım. Daha sonra ikinci başrollere ve başrole kadar bir çok filmde oynadım. Bunlar ağırlıkla aşk ve o zaman çok moda olan vurdulu-kırdılı, avantür tarzında tipik Yeşilçam filmleriydi. Genelde temiz, dürüst delikanlı rolleriydi bunlar. Örneğin Kartal Tibet'in başrolü oynadığını Siyah Eldivenli Adam'da Kartal Tibet'in kız kardeşinin nişanlısı rolündeyim. İlk büyük rolüm Tek Kollu Bayram'da Tanju Korel'in yanında ikinci başrolü üstlenmem oldu. Tarık Akan ve Hülya Koçyiğit ile Yeryüzünde Bir Melek'te, Kartal Tibet, Sevda Ferda ve Tanju Gürsu ile Yalan Dünya'da oynadım. Cüneyt Arkın ile Fatih'in Fedaisi Kara Murat'ta rol aldım. Bir de o dönemler fotoromanlar çok modaydı. Yine bir çok fotoromanda oynadım. Hayat, Saklambaç, Ses gibi dergi ve gazetelerde kocaman kocaman haberler çıktı. 1974'de Erol Taş'ın başrolü, benimde ikinci başrolü oynadığım Grizu adlı sosyal içerikli bir kısa metrajlı filmle Cannes Film Festivali'nin kısa metrajlı film bölümünde gösterildi. Türkiye'de madenlerde yaşanan dramı konu alan filmdi. Daha sonra Grizu'dan hareket ederek bir kaç yıl sonra Tarık Akan ve Cüneyt Arkın'ın başrolü oynadığını Maden filmi çekildi ve büyük yankı uyandırdı. 1978'de sevgilim peşine Münih'e geldim ve Almanya'da kaldım. Daha sonra Hamburg'a taşındım? dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bir Dönemlerin Jönü Şimdi Bahçıvan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement