Bisikletli gönüllüler depremzedeler için pedal çeviriyor - Son Dakika
Güncel

Bisikletli gönüllüler depremzedeler için pedal çeviriyor

Bisikletli gönüllüler depremzedeler için pedal çeviriyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İzmir'den Hatay'a gelen Bisikletli Destek Ekibi (BisiDestek), erzak, ilaç ve ihtiyaç malzemesini depremzedelere ulaştırıyor.

15.02.2023 17:45  Güncelleme: 17:49

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İzmir'den Hatay'a gelen Bisikletli Destek Ekibi (BisiDestek), erzak, ilaç ve ihtiyaç malzemesini depremzedelere ulaştırıyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin ardından, taşınabilir hafif malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için harekete geçen BisiDestek, 30 kişilik gönüllü ekibiyle Hatay'a geldi.

Kızılay, AFAD ve Eczacılar Odası ile eş güdümlü çalışan, aralarında doktor, diş hekimi, avukat, mühendis ve öğrencilerin de bulunduğu ekip, bir yandan kurulan çağrı merkezinde bölgedeki ihtiyaçları belirlerken, diğer yandan da her gün 30 kilograma kadar olan erzak, ilaç ve ihtiyaç malzemesini, bisikletlerin arkasındaki römorklarla depremzedelere ulaştırıyor.

Böylece hasta bezinden bebek mamasına, ilaçtan battaniyeye pek çok malzeme, trafik sorunu yaratmadan kritik noktalara bisikletlerle hızla naklediliyor.

"Bisikletli ulaşım büyük önem taşıyor"

Proje bileşenlerinden Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği (BUGEP) Başkanı ve BisiDestek gönüllüsü Mustafa Karakuş, yaptığı açıklamada, ekiplerin değişerek deprem bölgesinde çalışmayı sürdüreceğini söyledi.

Motorlu araçlarla ulaşımın kısıtlı olduğu noktalarda bisikletli ulaşımın büyük önem taşıdığına işaret eden Karakuş, "Evrak tesliminden hayati önem taşıyan ilaçların teslimine kadar önemli bir ulaşım görevini üstleniyor." dedi.

Kovid-19 salgını ve İzmir depreminde de görev aldılar

Kovid-19 salgını döneminde yaşlı, engelli gibi dezavantajlı kesimin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği (BUGEP) ve Bisikletliler Kooperatifi (BİSİKOOP) tarafından projelendirilen BisiDestek gönüllüleri, İzmir depreminde de görev aldı.

Kısa sürede Türkiye genelinde örgütlenen BisiDestek'in, 12 ilde temsilcisi bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bisikletli gönüllüler depremzedeler için pedal çeviriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement