Bitlis Eren Üniversitesi'nde Geometride 3D Yazıcı Teknolojileri Konferansı - Son Dakika
Güncel

Bitlis Eren Üniversitesi'nde Geometride 3D Yazıcı Teknolojileri Konferansı

Bitlis Eren Üniversitesi\'nde Geometride 3D Yazıcı Teknolojileri Konferansı

Bitlis Eren Üniversitesi Bilgisayar Destekli Geometrik Tasarım Kulübü tarafından öğrencilere yönelik 'Geometride 3D Yazıcı Teknolojileri' konferansı düzenlendi. Konferansta matematik ve geometrinin modern teknolojilerdeki önemi vurgulandı. Programda kulüp öğrencilerinin hazırladığı tanıtım videosu izletildi ve müzik dinletisi sunuldu. Etkinliğe üniversite yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

23.05.2024 16:16

Etkinliğin açılış konuşmasını Kulüp Başkanı Esra Acar yaptı. Acar, matematik ve geometrinin modern teknolojilerdeki önemini vurgulayan konuşmasıyla etkinliğe katılanları bilgilendirdi. Ardından Kulüp Başkan Yardımcısı Hatice Şeyma Kızıltaş, yeni bilgisayar teknolojilerindeki gelişmeler ve teknoloji dünyasında matematiğin rolü üzerine konuşarak, etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş'a ve emeği geçen hocalarına teşekkür etti.

Programın selamlama konuşmasını yapan Genel Sekreter Doç. Dr. Behçet Kocaman, üniversitenin kulüp etkinliklerine verdiği desteklerden ve teknoloji destekli aktivitelerin öneminden bahsederek, organizasyonda emeği geçen akademisyen ve öğrencilere teşekkür etti. Konuşmaların ardından kulüp öğrencilerinin hazırladığı tanıtım videosu izlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurullah Ulutaş, 3D yazıcı teknolojisinin eğitim ve araştırmalarda sunduğu fırsatlara değinerek, bu tür yenilikçi etkinliklerin üniversite öğrencilerine ve akademisyenlerine ilham verdiğini belirtti. Dekanlık olarak her daim öğrencilere destek olacaklarını ifade etti.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Şube Müdürü Raif Sime, "3D Yazıcı Teknolojileri" başlıklı sunumunda, 3D yazıcı teknolojisinin gelişim sürecini, kullanım alanlarını ve gelecekteki potansiyelini detaylı bir şekilde anlattı.

Etkinliğin devamında Doç. Dr. Hatice Kuşak Samancı, "Geometride 3D Yazıcı Teknolojileri" konulu konuşmasını yaparak, Türkiye'de bir ilk olan ve literatüre giren "Bilgisayar Destekli Geometrik Tasarım İleri Geometri Laboratuvarı: 3D Yazıcı Model Kataloğu Kitabı"nı tanıttı. Ayrıca kulüp öğrencilerine gelecekteki projelerden bahsetti.

Konuşmaların ardından Kulüp danışmanı Doç. Dr. Hatice Kuşak Samancı'nın "Bazı Geometrik Yüzeylerin 3D Yazıcı Uygulamaları" temalı sergi gösterimi gerçekleştirildi. Programın sonunda 1. sınıf Matematik Bölümü öğrencisi Zarife Abık, kısa bir müzik dinletisi sundu.

Konferans, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Etkinliğe Genel Sekreter Doç. Dr. Behçet Kocaman, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurullah Ulutaş, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Şube Müdürü Raif Sime, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis Eren Üniversitesi'nde Geometride 3D Yazıcı Teknolojileri Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement