Bitlis - Vali Yılmaz, Nevruz Ateşinden Atladı, Etli-Pilav Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Bitlis - Vali Yılmaz, Nevruz Ateşinden Atladı, Etli-Pilav Dağıttı

Bitlis - Vali Yılmaz, Nevruz Ateşinden Atladı, Etli-Pilav Dağıttı

Bitlis Valiliği Tarafından Düzenlenen Nevruz Kutlamaları Kültür Merkezinde Yapıldı.

21.03.2011 18:01

BİTLİS Valiliği tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları Kültür Merkezinde yapıldı. Kültür Merkezi önünde nevruz ateşini yakan Vali Karaoğlu, ateşten atlayıp, nevruz etkinliğine katılanlara etli-pilav dağıttı.

Kültür Merkezinde düzenlenen nevruz kutlaması saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Nevruz programına katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, halkın nevruzunu kutladıktan sonra yaptığı konuşmada, bugünlerin sadece Türk dünyasında değil, tüm dünyanın muhtaç olduğu barış ve özgürlük günleri olduğunu söyledi. Vali Yılmaz, ?Sevgi, barış ve kardeşlik diyoruz. Ama özlenen barışı dünyada sağlamakta zorlanıyoruz. Ülkemiz barış, huzur ve adaletin sağlandığı nadir ülkelerden birisidir. Bunu geçmişte yaşadığımız büyük acıların ve sıkıntıların sonucunda elde etmişiz. Atalarımız bu uğurda canlarını verdiler. Bugün biz mutluluk içinde yaşıyoruz. Şunu istiyoruz, Doğan her insanın yaşama hakkı vardır. İnsan gibi yaşama hakkı vardır. Bu hakkın her insan için geçerli olmasını istiyoruz. Bu günler bunun günleridir. Nevruz Bayramının sadece Türkiye?ye değil, tüm dünya insanlarına huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum? dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonlar okundu. Bitlis Eren Üniversitesi Öğrencileri tarafından hazırlanan müzik eğlencesi de nevruza renk kattı. Kültür Merkezi önünde hazırlanan nevruz ateşini yakan Vali Yılmaz, öğrencilerle birlikte ateşin üzerinden atladı. Vatandaşlar ve öğrencilerle halay çeken Vali Yılmaz, daha sonra davetlilere etli-pilav dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis - Vali Yılmaz, Nevruz Ateşinden Atladı, Etli-Pilav Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement